11 жовт. 2016 11:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

75

0

Понад два мільйони гривень недорахував державі бухгалтер вінницької фірми

Понад два мільйони гривень недорахував державі бухгалтер вінницької фірми

 Бухгалтер «зекономив» на соціальних внесках до держбюджету


Понад два мільйони гривень недорахував державі бухгалтер вінницької фірми

 Понад 2 мільйони гривень намагалася приховати від держави бухгалтер фірми по наданню послуг у сфері санаторно-курортного лікування. Недодати в бюджет велику суму грошей планували за рахунок єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

«Прокуратурою Вінницької області спільно з слідчим управлінням Головного управління ДФС області викрито службових осіб установи по наданню послуг у сфері санаторно-курортного лікування, які упродовж 2013-2015 років ухилились від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в розмірі понад 2,1 млн грн., маючи реальну спроможність сплачувати такі внески своєчасно, відповідно до вимог Закону.

У межах відповідного кримінального провадження, в якому прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво, головному бухгалтеру установи повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 212-1 КК України», - зазначив начальник відділу нагляду за додержання законів органами фіскальної служби прокуратури Вінницької області Антон Ковальський.

Наразі досудове розслідування триває, встановлюється співучасть інших осіб у вчиненні вказаного злочину. За ч. 2 ст. 212-1 КК України, - ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, вчинене службовою особою установи, яка зобов'язана його сплачувати, якщо таке діяння призвело до фактичного ненадходження до фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування коштів у великих розмірах, -караються штрафом від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Вінниця.info