2 трав. 2019 18:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

131

0

Поранену на Вінниччині косулю, якій спиляли роги, після одужання відпустять у чорнобильські ліси

Поранену на Вінниччині косулю, якій спиляли роги, після одужання відпустять у чорнобильські ліси

Роги тварині спиляв місцевий єгер


Поранену на Вінниччині косулю, якій спиляли роги, після одужання відпустять у чорнобильські ліси

Поранену косулю, яку врятували зоозахисники на Вінниччині, за кілька тижнів планують випустити у ліси в районі Чорнобиля. Вiнниця.info раніше писала про тварину, якій спиляли наживо роги та нібито хотіли пустити на шашлики. Це сталося напередодні Великодня.Поранена тварина прибилася до садка Дмитра Василюка, який живе у селищі Стрижавка .

«Косуля лежала. У неї відмовили кінцівки. Я до неї підходити не наважився. Почав викликати рятувальників і дзвонити у зоопарки. Та забрати поранену тварину усі відмовились. Допомогти погодився місцевий єгер», - розповів Дмитро.

Та коли єгер приїхав, Василюк подумав, що лісничий хоче віддати тварину на шашлики. Обурений селянин здійняв не аби який скандал. Зрештою викликав зоозахисників із Хмельницького.

«Якраз на Великдень до мене звернулися мешканці селища Стрижавка. Сказали, до їх будинку прибилася косуля. Травмована. Ходити тварина не могла. Я сам з Хмельницького, у мене там реабілітаційний центр для диких тварин. Поки прибув на місце, тварину хтось вже забрав. Але надійшла інформація, що косулю повезли на шашлики. Ми викликали поліцію. Правоохоронці знайшли її, та лежала у багажнику машини на виїзді з Вінниці. Зв’язана. Із спиляними рогами», - пояснив детальніше директор реабілітаційного центру Сергій Пальохін.

У свою ж чергу лісники заперечують, що планували вбивати косулю.

«Вбивати тварину ніхто не збирався. Єгера привіз знайомий, на автомобілі якого була реклама ресторану. Через те подумали, що її везуть в те місце і будуть пускати на шашлик», - зауважив Сергій Костюк, мисливствознавець державного підприємства «Вінницьке лісове господарство».

За свідченнями ветеринарів, які оглянули поранену косулю, ймовірніше за все її збила машина.

«У неї була гематома, розміром з куряче яйце в тазовій ділянці лівої, задньої ноги. Порушення цілісності печінки», - зауважив ще один лісничий Іван Іваско.

Та зоозахисників і людей обурило те, що єгері зрізали тварині роги, бо вона пручалася. Тому, аби її вилікувати після травм та стресу, забрали до реабілітаційного центру для диких тварин у Хмельницький.

«Вені, так ми назвали врятовану косулю, одразу зробили УЗД у нашій клініці та щеплення. Кожен день даємо уколи та крапельниці. Йому приблизно п’ять років. Він вже піднімається на копита і самостійно їсть. Раціон для нього розробили ветеринари. Даємо багато трави, вітамінів, овочів і фруктів», - зауважив Сергій Пальохін, який привіз тварину з Вінниці.

Ветеринари кажуть, за два тижні тварина повністю одужає. Та випустять його не у ліси на Вінниччині, а у Чорнобилі. Там менше людей і не їздять машини.

Вiнниця.info