13 квіт. 2011 16:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Культура
0

43

0

Порошенко привезе у Вінницю Андруховича

Порошенко привезе у Вінницю Андруховича

16 квітня відомий український письменник разом із польським гуртом Кarbido представить для вінничан проект «Цинамон»


Порошенко привезе у Вінницю Андруховича

16 квітня у міському палаці мистецтв "Зоря" відомий український письменник разом із польським гуртом Кarbido представить для вінничан проект «Цинамон», який поєднує в собі поезію, музику та відео.

Тексти Юрія Андруховича зі збірки «Екзотичні птахи та рослини» у виконанні автора завдяки музикантам з польського гурту «Karbido» отримали несподівану музичну форму. Вона є поєднанням досконалої стриманості традиційного радіо-спектаклю з енергетикою пост-року. VJ-група «КУБ» та агенція «АртПоле» спеціально для «Цинамону» готують відео-проекцію, що супроводжуватиме виступ.

Свою співпрацю з Кarbido Юрій Андрухович вважає однією з найщасливіше втілених мрій. «Аперитив-Тур» — це коктейль, в якому вперше сполучаться їх попередні спільні проекти: «Самогон» і «Цинамон». Це комбінований аперитив, що збуджує бажання дочекатися останнього, найдивнішого альбому трилогії Андруховича-Карбідо — «Абсент», який твориться саме зараз. Фрагменти з нього, можливо, будуть вперше представлені під час Аперитив-Туру.

Уперше за багато років проект Андруховича підтримав український фонд, очолюваний українським меценатом Петром Порошенком.

- На шляху до нашого третього альбому «Абсент» ми вирішили зіграти кілька концертів, що явили б собою своєрідний "зе бест" із двох попередніх, - зазначає Юрій Андрухович. - Саме з такою програмою ми виступили в Берліні у вересні минулого року, і це сподобалося не тільки нам, але й численній публіці. Квітневі концерти в Україні дають змогу вписати до згаданого зе бесту ще й кілька абсолютних прем’єр. Таким чином буде вперше означено всю трилогію. Назва туру, «Аперитив», натякає на вступне або первісне дійство і римується з «а перед тим…». Не прагнучи якось особливо догодити співвітчизникам, я все ж повинен визнати, що саме в Україні наші концерти відбуваються найживіше, найчистіше і найінтенсивніше. Тому всі ми з величезною радістю кидаємося в цей складний простір. Уперше за багато років мій проект підтримав український фонд, очолюваний українським меценатом. Немає потреби довго розводитися про те, як це важливо і наскільки високо я ціную цю підтримку. Це все одно, що раптом перестати бути сиротою і віднайти батьківщину. Подякуймо Порошенкові за нашу спільну надію.

ВИННИЦА.info


0
0