1 серп. 2017 15:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

71

0

Пошматована власним псом пенсіонерка лежить у вінницькій лікарні

Пошматована власним псом пенсіонерка лежить у вінницькій лікарні

Собака прожив у жінки вісім років і не перший раз нападав на господиню 


Пошматована власним псом пенсіонерка лежить у вінницькій лікарні

 У Вінницькій міській лікарні швидкої-медичної допомоги продовжує лікування 70-річна Лілія Іванівна, яку мало не загриз власний пес. Велетенський Умка, який прожив у жінки на подвір’ї близько восьми років, несподівано напав на неї.  Вiнниця.info вдалося дізнатися, що спровокувало тварину.

Це трапилося по Хмельницькому шосе, неподалік Центрального міського кладовища. Лілію Іванівну врятували сусіди, які почули її крики.

«Кричала вона страшно. Я думала, що щось трапилося на вулиці. Вибігла подивитися, а ще кілька сусідів вже стояли по інший бік від забору. Намагалися відволікти від сусідки собаку. Тицяли у неї шваброю. Та  собака не дуже реагував. Хтось з вулиці прибіг. Приснув у пса газовим балончиком. Тільки це допомогло хоч на трішки часу, щоб Умка відійшов від господарки. Та ж, бідненька, лежала всі у крові. Всі руки, обличчя. Я з переляку подзвонила спочатку до рятувальників. Вони порадили звернутися до поліції. Патрульні прибули за кілька хвилин», - розповідає сусідка Анастасія Стасюк.

Пошматована власним псом пенсіонерка лежить у вінницькій лікарні

Аби усмирити собаку, правоохоронцям довелося її пристрелити.

«Бачили, як потерпіла кричить, собака її продовжує кусати. Забігли до подвір’я. Дістали патрони та використали зброю. Використали чотири постріли, собака втекла до буди, де і померла», - пригадує Максим Савінський – патрульний поліцейський. 

Пошматована власним псом пенсіонерка лежить у вінницькій лікарні - фото 2

Патрульні надали потерпілій першу медичну допомогу. Коли прибули лікарі «швидкої», жінка лише встигла розповісти, що собаку не провокувала, дала йому поїсти та забула закрити вольєр. От він на неї і накинувся. Потім знепритомніла.

(Відео з нагрудної камери патрульного поліцейського)

Нині потерпіла у лікарні. У неї пошматовані обидві руки. Проте з журналістами говорити категорично відмовилася. Досі не може відійти від шоку.  Адже не може й повірити, що її Умка міг таке зробити. Проте, сусіди пригадали, собака на господарку накивувся не перший раз.

«Сусіди казали, що собака кусав Лілію Іванівну не вперше. Але не так, щоб було так сильно», - додала Анастасія Стасюк.  

А от патрульні зауважують, у Вінниці це перший подібний випадок, коли довелося використовувати зброю проти тварин.  

Вiнниця.info

title