20 черв. 2019 13:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

167

0

Поскаржитися головному лікарю. У вінницьких поліклініках запускають сервіс для оцінювання роботи медиків

Поскаржитися головному лікарю. У вінницьких поліклініках запускають сервіс для оцінювання роботи медиків

У вінницьких центрах первинної медико-санітарної допомоги впроваджують новий сервіс Revizion


Поскаржитися головному лікарю. У вінницьких поліклініках запускають сервіс для оцінювання роботи медиків

У вінницьких центрах первинної медико-санітарної допомоги впроваджують новий сервіс Revizion, що допоможе оцінювати роботу сімейних лікарів та медичного закладу загалом. 20 червня його презентували для головних лікарів.

Вінниця стала третім містом, де реалізують даний проект. Його розробник Сергій Шапіренко запевняє, платформа дозволяє налагодити кращу комунікацію між лікарем та пацієнтом. Всі відгуки, що залишили відвідувачі поліклініки, будуть надходити головному лікарю та начальникові департаменту охорони здоров’я Вінницької міськради.

«Наразі основна конкурентна перевага у будь-якому бізнесі та комунальному секторі – це сервіс. Перед тим, як кудись піти, ми шукаємо відгуки, всі дивляться блогерів, читають Інстаграм і приймають рішення на основі чиїхось думок. Навіть більше вірять відгукам, ніж самій рекламі від бренду. Наша місія – зробити сервіс в Україні кращим і зробити міст між клієнтом та державним сектором. Щоб думки кожного були почуті, направлені безпосередньо до людини, яка може прийняти рішення та вплинути на ситуацію», - пояснює Сергій.

Він переконаний, краще залишити свій негативний відгук на Revizion, ніж написати гнівний пост у «Фейсбук» чи іншій соцмережі.

На дверях кабінетів сімейних лікарів вже розміщують наліпки із прізвищем та зображенням QR-коду. Після прийому пацієнтові потрібно лише відсканувати код за допомогою смартфону. Додаток одразу направляє на сторінку, де можна залишити відгук. Кожен заклад встановлює свої критерії, які також можна оцінити за п’ятибальною шкалою. У поліклініці №2, наприклад, обрали такі пункти: компетентність персоналу, медичне обслуговування, ввічливість, результат.

Важливо, що пацієнт має змогу залишити відгук анонімно.

«Щоб не було ніякого упередженого ставлення, пацієнт може анонімно залишати відгук. Сімейний лікар не буде бачити контакти людини, натомість вони стануть доступними для головного лікаря», - пояснює Сергій Шапіренко.

Поскаржитися головному лікарю. У вінницьких поліклініках запускають сервіс для оцінювання роботи медиків

Під час презентації проекту директор департаменту охорони здоров’я вінницької міськради Олександр Шиш запропонував, щоб один раз на місяць на сайті департаменту оприлюднювали статистику відгуків, вказуючи відсоткове співвідношення негативних і позитивних коментарів. Розробник Revizion, повідомив, що така функція дійсно може стати доступною.

Заступниця міського голови Галина Якубович закликала вінницьких лікарів не боятися нововведень, адже вони зможуть покращити якість надання послуг.

Revizion для комунальних закладів міста розробники надають безкоштовно. Для приватних клінік – сервіс платний.

Поскаржитися головному лікарю. У вінницьких поліклініках запускають сервіс для оцінювання роботи медиків - фото 2

Поскаржитися головному лікарю. У вінницьких поліклініках запускають сервіс для оцінювання роботи медиків - фото 3

Поскаржитися головному лікарю. У вінницьких поліклініках запускають сервіс для оцінювання роботи медиків - фото 4

Поскаржитися головному лікарю. У вінницьких поліклініках запускають сервіс для оцінювання роботи медиків - фото 5

Вiнниця.info