19 берез. 2015 13:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

91

0

Посол Ізраїлю зацікавився авіасполученням з Вінницею

Посол Ізраїлю зацікавився авіасполученням з Вінницею

 Вінниччина має значний потенціал для розвитку "єврейського" туризму 


Посол Ізраїлю зацікавився авіасполученням з Вінницею

 19 березня під час офіційної зустрічі керівників Вінниччині із послом держави Ізраїль в Україні Еліавом Бєлоцерковські обговорили питання можливої співпраці з Ізраїлем при реалізації гуманітарних проектів, торкнулись теми актуальності «єврейського» туризму і можливості постійного авіасполучення з Вінницею.

Еліав Бєлоцерковські повідомив, що Ізраїль зацікавлений постійним авіасполученням з Вінницею.

«Між українським та єврейським народом є спільна історія. Були різні сторінки цієї історії, тим це менше цей зв’язок найтісніший. В Ізраїлі проживає від 400 до 500 тисяч євреїв, які виїхали з України. Ці люди є гарною основою для розвитку стосунків між сторонами. В нас гарне авіасполучення між країнами. Зараз це «Київ – Тель-Авів». Кожен день в нас три-чотири рейси. Ми б хотіли розвинути цей напрямок. Наразі ми працюємо над відкриттям авіарейсів із Харкова і Львову. І одне з питань, які ми хотіли б обсудити - це можливе підключення Вінниці до аеропортів», - повідомив Еліава Бєлоцерковські.

За словами голови Вінницької ОДА Валерія Коровія, аеропорт «Вінниця» - є найкращим у південно-західній частині країни.

«Минулого року була ефективно організована робота, не зважаючи на складнощі. Ми контактували з посольством, були задіяні правоохоронці для гарантування безпеки. У 2014 два місяці, два рази в тиждень був авіарейс «Вінниця Тель-Авів». Але в зв’язку з тим, що рівень авіаперевезень впав на 40%, проект було призупинено», - зазначив голова облдержадміністрації.

Під час офіційної зустрічі, посол держави Ізраїль торкнувся і теми розвитку туризму.

«Хоч аеропорт це важливо, але потрібно дивитись ширше. З нашої точки зору є важливий потенціал для «єврейського туризму». В цій області є багато святих місць. Різні культурні, релігійні єврейські лідери прожили все своє життя тут, і поховані тут. Всім відомі Умань, але й тут є багато місць, які не поступаються значимості Умані. І якщо будуть польоти у Вінницю, ми будемо раді допомагати вам розвивати цю галузь туризму. Тут є великий потенціал», - резюмував посол держави Ізраїль.

Окрім того, представники влади обговорили можливості обміну досвідом в сфері медичної і психологічної реабілітації поранених в АТО. Також представники Ізраїлю запропонували долучати фахівців з Вінниччини на семінари по роботі поліції та роботі з дітьми з особливими потребами. Обговорюючи питання розвитку агропромислового комплексу, вінничани отримали запрошення в квітні до Ізраїлю на найбільшу в світі виставку, яка проводиться раз на 3 роки, де представлено найновітніші технології в галузі сільського господарства.

Посол Ізраїлю зацікавився авіасполученням з Вінницею

ВИННИЦА.info