18 лип. 2022 17:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Здоров‎’‎я
0

217

0

Постраждалі внаслідок ракетного обстрілу Вінниці - «важкими» залишаються 10 пацієнтів, 4 з них - у критичному стані

Постраждалі внаслідок ракетного обстрілу Вінниці - «важкими» залишаються 10 пацієнтів, 4 з них - у критичному стані

У Вінниці лікарі продовжують боротися за життя кожного, хто отримав травми та опіки внаслідок ракетного обстрілу


Постраждалі внаслідок ракетного обстрілу Вінниці - «важкими» залишаються 10 пацієнтів, 4 з них - у критичному стані

У Вінниці лікарі продовжують боротися за життя кожного, хто отримав травми та опіки внаслідок ракетного обстрілу. Станом на 18 липня у вінницьких лікарнях перебуває 61 людина. «Важкими» залишаються 10 пацієнтів, 4 з них - у критичному стані.

«В заклади охорони здоров’я Вінниці звернулися 202 пацієнти, які постраждали в більшій або меншій ступенях від вибухів. На сьогодні 61 людина залишається на стаціонарному лікуванні. Для стаціонару в нас задіяні декілька закладів, найбільше пацієнтів у лікарні швидкої медичної допомоги. Є також пацієнти у вкрай важкому стані. Люди знаходяться і в «Пироговці», і у військово-медичному центрі, по одному пацієнту в деяких районних закладах області, також є в приватній клініці», - розповіла під час брифінгу заступниця керівника департаменту охорони здоров’я та реабілітації Обласної ОВА Тетяна Бондаренко.

Минулої доби четверо «важких» пацієнтів доставили до Львову, там їх продовжуватимуть лікувати.

«Протягом минулої доби чотирьох пацієнтів, в першу чергу з опіковою хворобою, перевели у Львівський медичний центр. Саме у цьому закладі спеціалізуються на наданні допомоги опіковим хворим, це заклад першого рівня. Зараз у Львівському медзакладі проходять лікування троє дорослих і одна дитина, яка була у Вінницькій дитячій обласній лікарні. Ця дитина і один дорослий перевозилися на ШВЛ. Наші бригади справилися добре, довезли цих пацієнтів до місця призначення. Львівські колеги прийняли пацієнтів, усі вони стабільні. Людей готують до перевезення у клініки за кордон», - каже Бондаренко.

Постраждалі внаслідок ракетного обстрілу Вінниці - «важкими» залишаються 10 пацієнтів, 4 з них - у критичному стані

Тетяна Бондаренко додала, що на сьогодні уже розпочато транспортування п’ятого пацієнта з обласної клінічної лікарні імені Пирогова.

Залишаються пацієнти у критичному стані. Не всіх їх можна зараз перевезти на вищий рівень лікування, до прикладу за кордон, оскільки стан їхній не транспортабельний.

«Проводилися консультації з фахівцями Академії медичних наук. В неділю до нас приїжджали чотири фахівці - нейрохірург, отоларинголог, абдомінальний торакальний хірург та анастезіолог. Ми з цими лікарями об’їздили лікарні, де є «важкі» пацієнти. Проконсультувалися з колегами, обговорили етапи лікування. Це важлива підтримка для наших лікарів», - додає Тетяна Бондаренко.

Стосовно ситуації із іноземними журналістами, які потрапили до реанімації та взяли інтерв’ю в Ірини Дмитрієвої, мами 4-річної Лізи, яка загинула внаслідок ракетного обстрілу Вінниці. Поширення відео, із страждаючою від нестерпного морального болю жінки, засудили як глядачі, так і колеги журналістів, які записали та оприлюднили цю розмову. Відреагували на відеоролик і в міністерстві оборони.

За словами Тетяни Бондаренко, дозволу від Департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА журналістам ніхто не давав.

«Усі знають, що є наказ Вінницької ОВА, що візит журналістів у лікарню на сьогодні відбувається лише за письмовим дозволом Департаменту охорони здоров’я реабілітації Вінницької ОВА. На сьогоднішній день ми зобов’язали Департамент охорони здоров’я Вінницької міськради надати роз’яснення, чому сталася така ситуація. Оскільки ці журналісти не мали дозволу від нашого департаменти. Очікуємо результати розслідування».

Читайте також: Опіки і вибухові травми. Лікарі розповіли про стан пацієнтів Вінницької обласної лікарні.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info