17 січ. 2022 12:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Політика
0

121

0

Повернення Порошенка до України: інцидент з паспортом і штовханина

Повернення Порошенка до України: інцидент з паспортом і штовханина

Під час проходження паспортного контролю виник інцидент, Порошенко заявив, що його не хочуть впускати до України. Поітім під час руху коридором до холу аеровокзалу виникла штовханина


Повернення Порошенка до України: інцидент з паспортом і штовханина

Після місяця закордонних подорожей, вранці 17 січня, з Варшави до України повернувся Петро Порошенко. Повернувся п’ятий президент літаком разом зі своїми соратниками та представниками українських ЗМІ, які напередодні зустрічались з ним у Варшаві. В аеропорту Жуляни зібрались журналісти, прихильники Порошенка та слідчі ДБР. З Вінниці теж збирали прихильників для зустрічі Петра Порошенка. Як відомо, у Вінницькій області багато людей працює на молочному заводі і кондитерській фабриці Рошен та агропідприємствах.

Під час проходження паспортного контролю виник інцидент, Порошенко заявив, що його не хочуть впускати до України. Поітім під час руху коридором до холу аеровокзалу виникла штовханина.

Відео з прямим ефіром головної редакторки «Української правди» Севгіль Мусаєвої.

В Держприкордонслужбі прокоментували дії відомства:

«Держприкордонслужба забезпечує розшук у пунктах пропуску через державний кордон осіб, які переховуються від органів досудового розслідування та суду, а також виконання в установленому порядку доручень правоохоронних органів. Під час заходів контролю про прибуття Петра Порошенка в Україну прикордонники повідомили представників правоохоронних органів.

Прикордонники також фіксували маніпуляції від окремих осіб, що, начебто, дану особу намагаються не пропустити в Україну. Відмітимо, жоден громадянин України не може бути обмежений у праві повернутися в Україну.

Шкода, що не усі громадяни, в тому числі народні депутати та 5-й Президент України не обізнані зі статтею 33 Конституції України. Крім того, кожна особа проходить визначені заходи прикордонного контролю, які тривають необхідну кількість часу.

У подальшому Петро Порошенко був оформлений у прикордонному відношенні на в’їзд в Україну».

У приміщенні аеропорту «Жуляни» слідчі ДБР відповідно до Кримінально-процесуального кодексу намагались вручити Петру Порошенку клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та повістки про виклик на 11:00 17.01.2022 до Печерського райсуду для його розгляду.

Після промови, яку Порошенко оголосив з кузова позашляховика на території аеропорту, п’ятий президент направився з соратниками до Печерського суду.

Фото видання «Еспрессо»

Повернення Порошенка до України: інцидент з паспортом і штовханина


Інтерв’ю з Петром Порошенком, записане напередодні повернення до України, опублікувало видання LB. «Перше – я не сяду. Друге – я не дозволю себе посадити. Я – не Тимошенко», - говорив Петро Олексійович Соні Кошкіні.

Нагадаємо, Печерський районний суд міста Києва призначив судове засідання у кримінальному провадженні щодо злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям «Л/ДНР». В кримінальному провадженні фігурує Петро Порошенко.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото на головній – Держприкордонслужби