30 черв. 2020 12:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

121

0

Пояснили, як виборцю змінити виборчу адресу

Пояснили, як виборцю змінити виборчу адресу

З 1 липня розпочинається процедура зміни виборчої адреси


Пояснили, як виборцю змінити виборчу адресу

З 1 липня розпочинається процедура зміни виборчої адреси, аби всі виборці, які живуть не за місцем своєї реєстрації в паспорті або не мають реєстрації, змогли проголосувати восени на місцевих виборах. Процедуру необхідно буде пройти до 9 вересня включно. Ця процедура майже ідентична до тієї, яку проходили виборці під час президентських та парламентських виборів.

Про це повідомляє Громадянська мережа «ОПОРА».

Неймовірно важливо, аби якомога більше виборців дізнались про таку можливість для себе — голосувати на місцевих виборах за місцем фактичного проживання. Адже за офіційною статистикою мобільних всередині країни громадян на сьогодні більше 5 млн: 1,4 млн внутрішньо переміщених осіб; більше 1 млн людей, які не мають зареєстрованого місця проживання (наприклад, ті, які втратили місце реєстрації через суд; були зняті з місця реєстрації в гуртожитку по завершенні навчання, а зареєструватись у новому місці не можуть, бо мають нерухомість лише на тимчасово окупованій території; безпосередньо безхатьки; та інші); 3,3 млн так званих «трудових мігрантів», які мають місце реєстрації в одному населеному пункті, а реально живуть в іншому.

Ця процедура дещо схожа на ту, яку рекордна кількість виборців пройшла під час президентських та парламентських виборів у 2019 році. Проте є й кілька принципових відмінностей, наприклад, обов'язково надати 1 з 6 документів, що підтверджують фактичне місце проживання, а також можна подати таку заяву онлайн. Крім того, ця процедура — довготривала, її не доведеться повторювати перед кожними наступними виборами, якщо людина не змінить у подальшому своє місце проживання.

Як подати паперову заяву про зміну виборчої адреси, прийшовши до відділу ведення ДРВ?

Пояснили, як виборцю змінити виборчу адресу

Як подати паперову заяву про зміну виборчої адреси через уповноважену особу?

Пояснили, як виборцю змінити виборчу адресу  - фото 2

Як подати заяву про зміну виборчої адреси онлайн?

Пояснили, як виборцю змінити виборчу адресу  - фото 3

Як визначити свою виборчу адресу, якщо немає зареєстрованого місця проживання?

Пояснили, як виборцю змінити виборчу адресу  - фото 4

Пояснили, як виборцю змінити виборчу адресу  - фото 5

Пояснили, як виборцю змінити виборчу адресу  - фото 6

Пояснили, як виборцю змінити виборчу адресу  - фото 7

Вінниця.info