30 верес. 2022 14:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Здоров‎’‎я
0

419

0

Позбавить зморшок, плям, рубців. Лікар-дерматолог розповіла про ефективність процедур лазерного шліфування шкіри та наноперфорації

Позбавить зморшок, плям, рубців. Лікар-дерматолог розповіла про ефективність процедур лазерного шліфування шкіри та наноперфорації

Без операцій та ін’єкцій покращити стан шкіри, позбутись вікових змін, таких як зморшки, пігментні плями, рубці, в’ялість та інших «слідів часу» можна за допомогою лазера


Позбавить зморшок, плям, рубців. Лікар-дерматолог розповіла про ефективність процедур лазерного шліфування шкіри та наноперфорації

Без операцій та ін’єкцій покращити стан шкіри, позбутись вікових змін, таких як зморшки, пігментні плями, рубці, в’ялість та інших «слідів часу» можна за допомогою лазера.

Сьогодні лазер – незамінний помічник багатьох лікарів: отоларингологів, урологів, травматологів. Однак візуально оцінити результат «роботи» лазера найкраще можна саме після прийому у професійного лікаря-дерматовенеролога.

За словами Мирослави Горбатюк – лікаря-дерматовенеролога Лікувально-діагностичного центру «Меділюкс», лазерне шліфування шкіри, а також наноперфорація – фракційне лазерне омолодження, якнайкраще дозволяють радикально оновитись шкірі.

Чи боляче шліфувати шкіру лазером? Скільки треба процедур, щоб шкіра знову була як у немовля? Як довго зберігатиметься ефект процедури? Чи лише обличчя можна омолодити? Скільки коштує «омолодитись» за допомогою лазеру у Вінниці?

Відповіді на ці та інші запитання читайте в інтерв’ю.

Шліфувати – слово, яке підходить більше столярній справі, як воно знайшло своє місце в косметології? Що саме відбувається при шліфуванні шкіри лазером?

Можливо це звучить трохи грубо, але насправді процес шліфування шкіри – це дуже делікатна обробка поверхні обличчя чи іншої ділянки тіла. Під час процедури лікар-дерматовенеролог здійснює рухи апаратом, під час яких промінь ербієвого лазеру проникає в глибокі шари дерми та підшкірну клітковину. В цей момент відбувається розігрівання тканин, сполучні тканини буквально «випаровуються», що сприяє повному оновленню епідермісу та дерми, а також регенерації колагену. З першого «дотику» лазеру до шкіри запускається процес відновлення.

Омолоджувати шкіру за допомогою лазера – це боляче?

Лазер – це завжди про нагрівання. В залежності від больового порогу пацієнта, під час процедури може відчуватись поколювання чи легке печіння. Дехто при цьому не відчуває жодних дискомфортних відчуттів. Перед сеансом на необхідну ділянку шкіри наноситься крем з анестезією, до того ж дія лазеру безперервно супроводжується потужною системою охолодження. Все це мінімізує неприємні відчуття. Для наших жінок, які заради краси роблять шугаринг чи колять ін’єкції краси – лазерне омолодження чи шліфування це навіть приємно. До того ж, результат завжди виправдовує себе.

Позбавить зморшок, плям, рубців. Лікар-дерматолог розповіла про ефективність процедур лазерного шліфування шкіри та наноперфорації

До речі, про результат. Чого очікувати від фракційного омолодження лазером? З якими проблемами, окрім як зморшки, можна до Вас звертатись?

В першу чергу, варто очікувати омолодження. Причому радикального. Ефект наближений до ефекту від пластичної хірургії. Але однієї процедури буде не достатньо, потрібно дві-три, з інтервалом у два місяці, в залежності, звісно, від ситуації. Декому може бути достатньо і однієї процедури, щоб, до прикладу, забрати «гусячі лапки» біля очей. Але, судячи з мого лікарського досвіду, пацієнти приходять на прийом вже коли шкіру одним сеансом не відновиш. Бо дуже помітні сліди стресу, неправильного харчування, шкідливих звичок і просто часу.

Фракційне лазерне омолодження або наноперфорація ощадливіша процедура за лазерне шліфування. Вона потребує меншого періоду реабілітації.

Рівний лоб, менш-помітні «носогубки», відсутність «гусячих лапок», чіткий овал обличчя – все це пацієнт отримує, так би мовити, «на виході». І як бонус - рівний рельєф, пружність, еластичність шкіри, звужені пори.

Що стосується лазерного шліфування, то ця процедура показана людям, що мають тьмяну та в’ялу шкіру, на ній помітні сліди акне – рубці, постзапальні плями. Розтяжки, «брилі», заломи на шкірі, зморшки, навіть глибокі, теж прибираються за допомогою шліфування.

Шкіру як у немовля можна отримати за два-п’ять сеансів, в залежності від стану шкіри, віку пацієнта, домашнього догляду та ін.

Позбавить зморшок, плям, рубців. Лікар-дерматолог розповіла про ефективність процедур лазерного шліфування шкіри та наноперфорації - фото 2

А протипокази існують? Чи всім можна проходити омолодження чи шліфування лазером?

Процедура шліфування не здійснюватиметься в період вагітності та лактації, в момент загострення хронічних хвороб пацієнтам, які мають захворювання шкіри та крові.

Теж стосується і нанаперфорації, але тут ще протипоказами є онкологія, цукровий діабет, окремі ендокринологічні, гематологічна та дерматологічні патології.

Інтенсивна засмага до процедури заборонена протягом кількох тижнів, точно так же як і після.

І треба розуміти, що ці обидві маніпуляції – це серйозні естетичні процедури, які вимагають правильної підготовки та змін в звичному способі життя в період реабілітації. До того ж, пацієнти мають бути готовими, що після шліфування чи наноперфорації, для повного відновлення, необхідно декілька днів домашнього режиму.

Чи лише обличчя можна омолодити лазером?

Ні, лазер Fotona SP Dynamis, - це інноваційне багатофункціональне обладнання, яке дозволяє здійснювати чимало косметологічних та оздоровчих маніпуляцій. Ми можемо омолодити окремо ділянку шкіри навколо очей, або губ, можна омолодити шкіру шиї, область декольте, передпліччя, бікіні, гомілок, живота... Ми можемо «підтягнути» та привести в тонус шкіру всього тіла. Окремо омолоджуємо кисті рук. Можна одразу кілька ділянок тіла пропрацювати за один сеанс. Все залежить від побажань наших пацієнтів, а схему та тактику лікування лікар-дерматовенеролог підбере індивідуально під кожного пацієнта.

Позбавить зморшок, плям, рубців. Лікар-дерматолог розповіла про ефективність процедур лазерного шліфування шкіри та наноперфорації - фото 3

Зорієнтуйте у ціновій політиці фракційного омолодження лазером та лазерного шліфування.

Через те, що послуг, які надаються з допомогою лазеру Fotona дуже багато, я лише декілька назву. Іншу інформацію стосовно цін можна дізнатись у адміністраторів нашого Лікувально-діагностичного центру «Меділюкс».

Отже, наноперфорація обличчя коштує 7600 грн, наноперфорація обличчя і шиї – 10300, наноперфорація, до прикладу, лобу – 1800 грн.

Один сеанс глибокої лазерної шліфовки обличчя коштує 12600 грн.

А скільки триває ефект від такого омолодження?

Щонайменше п’ять років. А якщо дотримуватись рекомендацій лікаря-дерматовенеролога, то й значно довше.

Записатись в Лікувально-діагностичний центр на процедури лазером Fotona SP Dynamis до лікаря-дерматовенеролога Мирослави Володимирівни Горбатюк можна за телефонами: 0 800 33 01 30 (безкоштовно з мобільного) та 098 101 74 74.