4 лют. 2021 09:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Україна
0

88

0

Пожежа у COVID-відділенні запорізької лікарні: загинули троє пацієнтів та лікарка

Пожежа у COVID-відділенні запорізької лікарні: загинули троє пацієнтів та лікарка

Загинули троє пацієнтів на ШВЛ та лікарка


 Пожежа у COVID-відділенні запорізької лікарні: загинули троє пацієнтів та лікарка

Ввечері 3 лютого у Запоріжжі в обласній інфекційній лікарні в реанімаційному відділенні, де лікують хворих на COVID-19, сталася пожежа. Загинули троє хворих, які були під апаратами ШВЛ та лікарка- анестезіолог.

Про це повідомили на сторінці ДСНС України.

«О 23:25 у м. Запоріжжя по бульвару Гвардійському, 142, на території КНП «Обласна інфекційна клінічна лікарня» Запорізької облради на першому поверсі п’ятиповерхової будівлі лікувального корпусу виникла пожежа», – йдеться у повідомленні.

О 00:19 год пожежу ліквідували. До гасіння залучалося 60 чоловік та 16 од. техніки ДСНС.

За інформацією Запорізької ОДА, на момент інциденту в медичному закладі перебувало 29 хворих, в тому числі 10 – у реанімації. Створена комісія має з'ясувати причини трагедії. Найближчим часом всі лікарні області, що приймають хворих на COVID-19, будуть перевірені на предмет пожежної безпеки.

За інформацією генеральної прокурорки Ірини Венедіктової реанімаційному боксі COVID-відділення загинуло троє пацієнток та анестезіолог. Жінкам було 91, 76 та 64 роки, лікарю – 26. Всі хворі перебували під апаратами ШВЛ. Попередня причина загибелі – отруєння чадним газом.

«За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей (ч.2 ст. 270 КК України).

Повідомлення про загоряння надійшло напередодні о 23.29. В осередку небезпеки перебували 12 людей. 8 осіб врятовані, 2 з них - ще один анестезіолог та медбрат постраждали внаслідок пожежі. Потерпілі з опіками та отруєнням продуктами горіння доставлені до лікарні.

Причини загоряння встановлюються. Наразі допитано 5 осіб. Слідчі дії тривають, огляд місця події проводиться із залученням криміналістичної лабораторії ГУНП в Запорізькій області, спеціалістів експертної служби Запорізького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України та ДСНС», – йдеться в дописі.

 Пожежа у COVID-відділенні запорізької лікарні: загинули троє пацієнтів та лікарка

 Пожежа у COVID-відділенні запорізької лікарні: загинули троє пацієнтів та лікарка  - фото 2

 Пожежа у COVID-відділенні запорізької лікарні: загинули троє пацієнтів та лікарка  - фото 3

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото ДСНС Україна