21 лют. 2020 14:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

134

0

«Позитивні люди до нас не звертаються» – Редван Усеінов розповів про психологічні особливості роботи поліцейського

«Позитивні люди до нас не звертаються» – Редван Усеінов розповів про психологічні особливості роботи поліцейського

Також начальник розповів про результати роботи патрульної за 2019 рік


«Позитивні люди до нас не звертаються» – Редван Усеінов розповів про психологічні особливості роботи поліцейського

Професія поліцейського, розповідають патрульні, дуже складна. Охоронці закону кожного дня мають справу з негативом. Часто саме з таких емоцій та новин розпочинається їх робочий день.

21 лютого під час прес-конференції начальник управління патрульної поліції у Вінницькій області Редван Усеінов розказав про особливості психологічної підготовки правоохоронці та результати діяльності управління за 2019 рік.

«Кожен день у нас негатив, тому що ми не працюємо з позитивними людьми. Адже позитивні люди до нас не звертаються. І кожен день зранку я от особисто відкриваю телеграм-канал наш і читаю: «Вбили, вкрали, побили жінку, побили дітей, зґвалтували дітей, дідусь зґвалтував свою онуку», – і таке мені доводиться читати ледь не кожного дня. І знаю багато поліцейських, в яких день так само починається, тому позитиву у нас, на жаль, дуже мало, а нам завжди треба посміхатись. Тому в нас є 30 законних днів відпустки, коли ми можемо про це забути», - розповідає правоохоронець.

За його словами, поліцейські мають психологічне розвантаження по роботі, але стан правоохоронця залежить, в першу чергу, від підтримки сім’ї. Якщо чоловік, жінка, мама, тато підтримують правоохоронця, тоді баланс в людини є.

Звісно, враховуючи нервову складову роботи, поліцейські мають навчатися і стресостійкості.

«Нас в академії, де патрульні навчаються пів року, навчають стресостійкості. Навчають, як врятувати життя, як спілкуватись з певною категорією осіб, тому що гормони у всіх різні, вік різний. Найперше, це тактика, звісно. Коли ти тільки починаєш спілкуватися з громадянином, ти починаєш розуміти та повинен вибудовувати наступні свої кроки. Адже категорія людей дуже різна. Вчорашні події це довели», - зазначає начальник управління Редван Усеінов.

«Позитивні люди до нас не звертаються» – Редван Усеінов розповів про психологічні особливості роботи поліцейського

Тут варто нагадати, що на минулому тижні співробітники поліції врятували життя вагітній жінці, яка хотіла скоїти самогубство. Бійців служби в результаті нагородили за врятовані, фактично, два життя.

Патрульні розповідають, що мають також багато відряджень і працюють на території інших регіонів. Так, зараз вінницькі патрульні несуть службу в зоні ООС та мають завдання на території Закарпатської області.

Загалом, звітуючи про результати роботи управління, за 2019 рік патрульні опрацювали 48439 завдань. В середньому за добу виконується 133 завдання. Середній час прибуття екіпажу патрульної поліції складає 9 хвилин і 28 секунд. Це від моменту, коли на планшет правоохоронцям приходить завдання. Середній час обслуговування події – 43 хвилини 32 секунди.

За рік патрульні склали 76 723 адміністративні матеріали по адміністративним правопорушенням, з них винесено приблизно 70 600 постанов на суму в 18 мільйонів 756 тисяч гривень, з них сплачено добровільно загальну суму в 15 мільйонів 16 тисяч.

На особливому контролі як громадськості, так і поліції, зокрема, патрульної, є виявлення водіїв, які керують автомобілями в стані сп’яніння. За 2019 рік інспектори склали 2931 протокол на таких водіїв. З них 1229 перебували в стані наркотичного сп’яніння, 1024 – в стані алкогольного та 4 – під дією лікарських засобів, 674 відмовились проходити тест. В поліції відзначають, що за рік змінилася статистика щодо характеру сп’яніння. Якщо в 2018-ому році більшість правопорушників були в стані алкогольного сп’яніння, то в 2019-ому році переважають водії під дією наркотиків, зокрема, канабісу. Причиною таких змін, на думку поліцейських, є відносна доступність та дешевизна наркотичних речовин.

«Позитивні люди до нас не звертаються» – Редван Усеінов розповів про психологічні особливості роботи поліцейського - фото 2

З початку року суд скасував 771 протокол, що становить 26% від усієї кількості справ, що на судовий розгляд відправляли співробітники патрульної поліції.

За словами начальника поліції, інспектори щоденно слідкують за дотриманням правил дорожнього руху не лише водіями, а й пішоходами. Протягом 2019 року до адміністративної відповідальності притягнули 1374 пішоходи. Крім того, інспекторами патрульної поліції винесено 30 256 постанов за порушення швидкісного режиму на загальну суму в 8 мільйонів 236 тисяч. З них сплачено добровільних штрафів на суму в 7 мільйонів 366 тисяч. Ще одним важливим аспектом у роботі патрульних є затримання осіб, які підозрюються у вчиненні злочинів. Протягом останнього року вінницькі охоронці порядку розкрили 768 кримінальних правопорушень, серед яких: хуліганство - 12, грабежі – 8, розбій – 1, крадіжки – 49, тілесні ушкодження – 52, незаконне поводження зі зброєю – 39, наркозлочини – 285, підробка документів – 212, знищення або підробка вузлів агрегатів – 35.

«Позитивні люди до нас не звертаються» – Редван Усеінов розповів про психологічні особливості роботи поліцейського - фото 3

Основною причиною дорожньо-транспортних пригод, кажуть поліцейські, є порушення водіями правил дорожнього руху: це і недодержання дистанцій, і перевищення безпечної швидкості руху, і порушення правил проїзду перехресть, і керування транспортом в стані сп’яніння. Зокрема, на території обслуговування УПП у Вінницькій області зафіксовано 1698 ДТП, з них 1512 – матеріальні (89%) та 186 – з постраждалими (11%), в яких загинуло 44 особи та травмовано 238 людей.

«Позитивні люди до нас не звертаються» – Редван Усеінов розповів про психологічні особливості роботи поліцейського - фото 4

Зі 186 випадків, де постраждали люди, 94 випадки – це наїзди на пішоходів (51% від загальної кількості), 63 – зіткнення (34%), різного роду аварій (зіткнення з об’єктами, до прикладу) – 21 (11%) та 8 наїздів на велосипедистів, що складає 4%.

«Позитивні люди до нас не звертаються» – Редван Усеінов розповів про психологічні особливості роботи поліцейського - фото 5

Нагадаємо, раніше розповіли про ті п’ять місць у Вінниці, де найчастіше ставалися ДТП.

Вінниця.info