1 листоп. 2010 14:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

34

0

ПР заявляє про порушення кримінальної справи проти голови Хмільницької районної ТВК, яка переплутала бюлетені мажоритарників на 8 дільницях

ПР заявляє про порушення кримінальної справи проти голови Хмільницької районної ТВК, яка переплутала бюлетені мажоритарників на 8 дільницях

Регіонали вимагатимуть проведення довиборів на тих дільницях, де кількість недоданих бюлетенів перевищувала 10%


ПР заявляє про порушення кримінальної справи проти голови Хмільницької районної ТВК, яка переплутала бюлетені мажоритарників на 8 дільницях

Перший заступник голови вінницької обласної організації Партії регіонів Олексій Гаврилов заявляє про порушення кримінальної справи відносно голови Хмільницької районної виборчої комісії, яка неправильно розподілила бюлетені для голосування по виборах депутатів обласної ради по мажоритарних округах, через що на 8 дільницях не змогли проводити вибори мажоритарників.

Про це О.Гаврилов заявив журналістам на прес-конференції.

"В Хмільницькому районі голова районної виборчої комісії, яка є за квотою «Батьківщини», не правильно розподілила бюлетені між двома округами до обласної ради. На одну дільницю дали бюлетені з одномандатниками з іншого округу і навпаки, почали міняти перемінювати, в результаті, коли почались вибори виявилось, що на 8 дільницях не вистачає бюлетенів – почали шукати – не змогли знайти", - сказав він.

Гаврилов додав, що потім поступила інформація від наших членів комісії, що є інформація, що ці бюлетені зберігаються в кабінеті голови територіальної виборчої комісії. За даним повідомленням, було звернення до міліції, прокуратури – вони відмовились втручатись у справу, щоб не було питань про втручання правоохоронних органів в хід виборчої кампанії. "Була складена комісія з складу територіальної виборчої комісії, відчинено приміщення, де знаходився кабінет голови, сейф був закритий, відкрили каптьорку, яка знаходилась в цьому ж приміщенні і в пакунках знайшли ці бюлетені, які не були передані на територіальним виборчим комісіям", - сказав він.

За інформацією О.Гаврилова, проти голови комісії порушена кримінальна справа за наслідками надзвичайного порушення виборчого законодавства.

"На одному з виборчих округів ця кількість недоданих бюлетенів не перевищувала 10% і ми вважаємо, що вони можуть вважатись як такі, що відбулись, на другому окрузі ці 4 дільниці і кількість виборців на них становила понад 10% від загальної кількості виборців на цьому виборчому окрузі. Тому наші юристи готують відповідне звернення до обласної територіальної виборчої комісії", - зазначив він.

Гаврилов повідомив, що юристи ПР будуть вимагати визнати вибори на цьому територіальному виборчому окрузі не дійсними. "Ми будемо звертатись з проханням не проводити довибори по всьому округу, тому що по іншим дільницям відбулись голованя, складені відповідні протоколи і сьогодні вони передаються в територіальну виборчу комісію. Ми пропонуємо провести на цих 4-х дільницях, де залишились бюлетені виготовлені, але не передані не знаю з якою метою головою ТВК провести там довибори у встановлений законом термін, порахувати вже тоді всю суму голосів по цьому округу і встановити, хто по цьому округу став переможцем до обласної ради", - зазначив він.

Нагадаємо, що громадянська мережа "Опора" заявляла про непроведення голосування з виборів депутатів у Вінницька обласна рада на 8 виборчих ділянках по одномандатних виборчих округах № 45 і 46 в Хмельницькому районі Вінницької області.

 

ВИННИЦА.info


0
0