12 листоп. 2019 10:22

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

51

0

Працівник птахофабрики помер на роботі через не якісно проведений медогляд – висновок комісії

Працівник птахофабрики помер на роботі через не якісно проведений медогляд – висновок комісії

На Вінниччині встановили причину смерті на роботі


Працівник птахофабрики помер на роботі через не якісно проведений медогляд – висновок комісії

10 липня у філії «Переробний комплекс» ТОВ «Вінницька птахофабрика» (м. Ладижин) на дільниці заморозки тушки, відпрацювавши зміну, 53-річний підсобний робітник відчув погіршення самопочуття і звернувся в медпункт. Медпрацівник викликав швидку допомогу, але лікарі не змогли допомогти, працівник помер. Спеціальна комісія встановила, що причиною настання нещасного випадку стало неякісне проведення медичного обстеження.

Про це повідомляє управління Держпраці у Вінницькій області.

Відповідно до лікарського свідоцтва про смерть Ладижинського міжрайонного відділення судово-медичної експертизи, смерть настала внаслідок гострого трансмурального інфаркту нижньої стінки лівого шлуночка серця.

У ході спеціального розслідування встановлено, що потерпілий протягом вересня-жовтня 2018 року перебував на стаціонарному лікуванні у терапевтичному відділенні Гайсинської районної лікарні та у кардіологічному відділенні обласної клінічної лікарні ім. М.І.Пирогова з діагнозом: стабільна стенокардія напруги, ФК ІІ-ІІІ, а/с кардіосклероз, коронаросклероз аорти, переростаючи форма тріпотіння передсердь, ритм відновлений медикаментозно, фіброз МШП, легенева гіпертензія на АК і ТК СН ІІ з ФК 48%.

21 лютого 2019 року при проходженні спеціалізованої кардіологічної МСЕК йому була встановлена ІІІ група інвалідності за загальним захворюванням і протипоказане значне фізичне, динамічне та статичне навантаження.

Після отримання повідомлення МСЕК, підприємство направило працівника для проходження позачергового медичного огляду, щодо придатності до виконання робіт за професією підсобного робітника. Згідно з медичною картою про проходження медичного огляду від 4 березня 2019 року, він був визнаний придатним до роботи за професією підсобного робітника і, відповідно, допущений до роботи.

Причиною настання нещасного випадку стало неякісне проведення медичного обстеження – не враховано анамнезні дані захворювання потерпілого під час проходження ним медичного огляду (порушення ст.17 Закону України «Про охорону праці» та п. 2.6. додатку 4. Підпункт 2 Порядку проведення медичних оглядів, затвердженого наказом МОЗ України від 21.052007 №246).

За висновком комісії зі спеціального розслідування, у зв’язку з тим, що смерть настала внаслідок гострого трансмурального інфаркту нижньої стінки лівого шлуночка серця, при цьому під час проходження ним позачергового медичного огляду не враховані анамнезні дані захворювання, а робота, що виконувалась, протипоказана потерпілому.

Даний нещасний випадок визнано таким, що пов’язаний з виробництвом.

Вінниця.info