19 січ. 2022 12:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

249

0

«Права купив за 8000 гривень»: інтерв’ю з водієм дрифтуючого «BMW» у Вінниці на Ліверпулі. Фото і відео

«Права купив за 8000 гривень»: інтерв’ю з водієм дрифтуючого «BMW» у Вінниці на Ліверпулі. Фото і відео

Сергійя запросили, щоб дізнатися подробиці про його візит до поліції. Почути, що він тепер думає про свій вчинок. Та чи він був поряд із затриманим молдаванином біля Вежі Артинова?


«Права купив за 8000 гривень»: інтерв’ю з водієм дрифтуючого «BMW» у Вінниці на Ліверпулі. Фото і відео

Вчинок 22-річного молодика, який «прославився» дрифтом на площі Ліверпуль у Вінниці, не сходить з ТОП-тем місцевих ЗМІ, так і національних телеканалів. Тим більше, після цього випадку в різних місцях Вінниці фіксують, як інші водії дрифтують на пішохідних зонах і відео викладають у соціальні мережі. Одного з любителів екстремальної їзди по людних місцях, у ніч на 19 січня перепинили правоохоронці. Менш ніж за годину, він двічі вчинив правопорушення – спочатку дрифтував на площі Ліверпуль, а після цього під Вежею Артинова на Європейській площі.

Як з’ясувалося, 23-річний водій «Ford Fusion», що їздив тротуаром без номерних знаків, не лише «зірка» соціальних мереж, дрифтер-початківець, а й громадянин Молдови, який перебуває у міжнародному розшуку за вчинення хуліганства на батьківщині. По його справі ведеться слідство. Наразі він затриманий та перебуває у СІЗО.

Найкурйозніше те, що практично у той час, коли затриманий дрифтував на площі Ліверпуль, у нашій редакції інтерв’ю давав 22-річнй Сергій, водій чорного «бумера». Ми його запросили, щоб дізнатися подробиці про його візит до поліції. Та почути, що він тепер думає про свій вчинок.

«Звати Сергій. 22 роки. Сам з Києва. Переїхав до Вінниці, ну… дівчина спочатку з’явилася. Потім розійшлися. А місто сподобалося…», - абсолютно спокійно та лаконічно розпочинає інтерв’ю.

«Права купив за 8000 гривень»: інтерв’ю з водієм дрифтуючого «BMW» у Вінниці на Ліверпулі. Фото і відео

Сергій прийшов до нашої редакції ще з двома друзями. Жартома назвав їх групою підтримки. Зауважує, за кермом він з 11 років.

«Батько мене навчив їздити. У мене з’явилася тяга. У років 19 пішов до автошколи «Чайка» на екстремальне керування. Мене завжди цікавив дрифт. Але… на права я не здавав. Я права купив за 8000 гривень через знайомих. Про це можу говорити відкрито. Це було роки чотири тому. Якраз мені 18 стукнуло. Чому купував? Не було сенсу, щоб мене хтось ще навчав. Правила дорожнього руху я знав», - переконує.

Зауважує, ще живучи у Києві, один з перших своїх автомобілів затюнінгував під поліцейське авто Арабських Еміратів.

«Права купив за 8000 гривень»: інтерв’ю з водієм дрифтуючого «BMW» у Вінниці на Ліверпулі. Фото і відео   - фото 2


Пригадує, дрифт на площі Ліверпуль розпочинався із зустрічі з другом за горнятком кави.

«Він й каже: «Давай там, на школі, «бочком» даси. Заїхали на шкільне подвір’я. Це було приблизно о 15 годині. На території нікого не було. Були учні у класах. Вони знімали з вікна. На «Ліверпуль» не було жодного знаку заборони для заїзду. Туди ж заїжджають кур’єри служб доставки. А загалом, то людей не було. Були б там люди, я б туди не заїжджав. Шкоди нікому не намагався завдати. «Намотав» близько 5-6 кіл. У салоні я був не один. А після цього, коли вже я їхав до стоматолога, на зустріч мене, грубо кажучи, з червоно-синіми проблисковими маячками «вирізають» поліцейські. Кажуть, що я порушив правила, на мене прийшло орієнтування. Попросили, аби я пред’явив документи на машину та водійське посвідчення. По суті, коли мене зупинили, я правил не порушував. А те, що хтось дрифтував… я спочатку просто почав «віднєкуватися». Ну, типу, це не я, шукайте... Спілкувалися зі мною борзо», - пригадує.

«Права купив за 8000 гривень»: інтерв’ю з водієм дрифтуючого «BMW» у Вінниці на Ліверпулі. Фото і відео   - фото 3

На наступний ранок Сергій став «відомим» у соціальних мережах.

«Першим ділом, я почав читати коментарі й подумав, у мене ж не було бажання ставати популярним. Так, хотів, щоб люди подивилися. Раніше частенько дрифтував. У Вінниці не дуже. Проте, коли читав обурливі коментарі, ще й собі міркував, а ці люди, невже вони ніколи не порушують правил? До прикладу, проїхати на червоний та не увімкнути поворот. Люди стали дуже негативними… Проте, для себе вирішив, що робити так, (дрифтувати у середмісті), більше не буду. Та люди все одно не вірять. Як і у те, що я, як вони кажуть, був під кайфом. Я наркотиків ніколи не вживав. Як і не сідав п’яним за кермо», - знизує плечима.

Як з’ясувалося, на момент інциденту на площі Ліверпуль, Сергій їздив у статусі водія, якого суд позбавив прав на керування по 130-й статті Кодексу України про адміністративні правопорушення – керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції.

«Права купив за 8000 гривень»: інтерв’ю з водієм дрифтуючого «BMW» у Вінниці на Ліверпулі. Фото і відео   - фото 4

«Це було близько чотирьох місяців тому. До цього у мене був «БМВ» Х-5. Мене перепинив на світлофорі поліцейський за те, що був без номерного знаку. Сказав поліцейський, що я неадекватно себе поводжу. Що я п’яний. Так, як казали неправду, я негативно відреагував. У мене здали нерви. Почав доводити, що я тверезий. Запропонував пройти алкотест. Мені запропонували відвідати наркодиспансер. Але прохання перепаркувати автомобіль в інше місце, адже воно було зупинене у забороненому місці, реакції не було. Можливо, поліцейський вирішив, що я відмовився їхати, оформив протокол… Коли прийшов до суду, я там пред’явив виписку з наркодиспансеру про те, що у моєму організмі алкоголю не виявили. Пішов проходити аналізи одразу після того, як отримав протокол. Викликав на місце «102». Я не знаю, яке було прийнято рішення, тому, що за день до «Ліверпуля», мене перепиняла поліція, і ніхто не казав, що я позбавлений водійських прав. Ніяких листів про це не надходило. Тобто, чотири місяці я не знав про те, що їжджу без прав», - каже.

Також розповідає, що до поліції 17 січня прийшов бо усвідомив совою провину.

«Я був готовий ці два адмінпротоколи отримати та по ним сплатити. Без питань. Та й забути про все. Так, я вважав себе винуватим. Так, я повівся неправильно. І якоюсь мірою маю понести покарання. Але, стосовно 130-ї… Цим питанням ми будемо розбиратися разом з адвокатом», - переконує.

Каже, що пересувається нині містом на таксі та «підкидають» друзі.

«Та й у мене і машини немає. Свою я давно продав. Тобто, їздив до цього на машині друга. Придбати свою, поки у планах. Напевно, це буде «БМВ» Х-5. Але новішу», -замислюється.

Проте, зауважує, що заплатити 42 тисячі гривень штрафу, для нього дорого.

«Мені 22 роки. Якщо хтось думає, що я чийсь синочок, то глибоко помиляються. Я зі звичайної родини. І 40 тисяч заплатити, для мене це не маленькі гроші», - зітхає.

«Права купив за 8000 гривень»: інтерв’ю з водієм дрифтуючого «BMW» у Вінниці на Ліверпулі. Фото і відео   - фото 5

«Права купив за 8000 гривень»: інтерв’ю з водієм дрифтуючого «BMW» у Вінниці на Ліверпулі. Фото і відео   - фото 6

Далі ділиться історією свого життя, у 15-річному віці, від спадкової хвороби померла його мати.

«Є мачуха, молодший зведений брат. З ними я не спілкуюсь. З батьком, а він у мене водієм працює, після смерті матері, спільної мови знайти не можу. Якби мама не померла, то зараз, у моєму житті, багато чого могло бути не так, як зараз…», - відводить сумний погляд.

Після школи Сергій вступив до Київського коледжу зв’язку на програміста.

«Але, після смерті матері… у мене поступово почало зникати бажання навчатися. Підписав контракт із ЗСУ. Коли прийшов у Києві до військкомату, вони зраділи, бо я був перший, хто виявив бажання. Я потрапив у 88 батальйон морської піхоти у місті Болград. Звідти мене направили на снайперські навчання. Отримав три сертифікати. У 2019-му був рік у зоні ООС. У Новотроїцькому на Донеччині. Під Богданівкою. Там отримав контузію. Розірвав контракт через конфлікт з керівництвом», - на згадку про військовий досвід демонструє тату на шиї, там вибите число «88» та ведмідь – емблема батальйону.

«Права купив за 8000 гривень»: інтерв’ю з водієм дрифтуючого «BMW» у Вінниці на Ліверпулі. Фото і відео   - фото 7

«Права купив за 8000 гривень»: інтерв’ю з водієм дрифтуючого «BMW» у Вінниці на Ліверпулі. Фото і відео   - фото 8

«Права купив за 8000 гривень»: інтерв’ю з водієм дрифтуючого «BMW» у Вінниці на Ліверпулі. Фото і відео   - фото 9

«Права купив за 8000 гривень»: інтерв’ю з водієм дрифтуючого «BMW» у Вінниці на Ліверпулі. Фото і відео   - фото 10

«Права купив за 8000 гривень»: інтерв’ю з водієм дрифтуючого «BMW» у Вінниці на Ліверпулі. Фото і відео   - фото 11

А після звільнення з Армії, близько пів року пропрацював у поліції охорони.

«Але, потім змінилися плани та відношення до поліції. Звільнився. Зараз займаюся продажем побутової техніки та смартфонів. Зустрічаюся з дівчиною Алісою, винаймаю квартиру», - розповідає.

Тепер Сергій каже, що демонструвати свої уміння екстремального керування буде лише у відповідних для цього місцях.

«Чув, 22 січня, на вінницькому стадіоні «Темп», що по вулиці Зулінського, проведуть зимовий Чемпіонат «VFDD-Паралельна гонка/ДРІФТ». Якщо буде можливість, візьму участь. Якщо можливості не буде, бо я ж без водійських прав, вболіватиму за інших. Подивлюся. А от всім, хто зараз читає це інтерв’ю, можу сказати наступне. Не робіть так, як я зробив. Не дрифтуйте на Ліверпулі, та й загалом у громадських місцях» - закликає Сергій.

Та чи не будуть розбігатися слова Сергія з його майбутнім вчинками, покаже час, камери спостереження у Вінниці та соціальні мережі, у які швидко потравляють фото і відео найрізноманітніших ситуацій, які трапляються у місті.

P.S. Від редакції зауважимо, що дрифтування 23-річного затриманого молдаванина, відбувалося приблизно за годину після того, як Сергій вийшов з нашої редакції. На фотографіях з відео біля Вежі Артинова, чимало людей припустили, що саме він сидить поруч біля водія «Ford Fusion». Нам хлопець сказав, що то був не він. Чи каже Сергій правду, чи ні, то залишиться на його совісті.

«Права купив за 8000 гривень»: інтерв’ю з водієм дрифтуючого «BMW» у Вінниці на Ліверпулі. Фото і відео   - фото 12

Повне інтерв'ю з Сергієм ви можете переглянути у відео нижче.



Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото і відео редакції, героя інтерв'ю та соціальних мереж.

title

title

title

title

title