10 листоп. 2010 18:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

33

0

Правоохоронці затримали начальника Державної інспекції по контролю за цінами

Правоохоронці затримали начальника Державної інспекції по контролю за цінами

Крім того, на засіданні Кабміну в середу чиновниця була звільнена зі своєї посади за поданням міністра економіки Василя Цушка


Правоохоронці затримали начальника Державної інспекції по контролю за цінами

Правоохоронні органи затримали начальника Державної інспекції по контролю за цінами Тетяну Рудь.

Про це повідомляють джерела "Української правди".

За їх інформацією, затримання відбулося в середу.

Крім того, на засіданні Кабміну в середу Рудь була звільнена зі своєї посади за поданням міністра економіки Василя Цушка.

Як повідомляють джерела "Дзеркала тижня", 9 листопада о 23:00 вдома у Рудь пройшов обшук, після чого вона була затримана на 72 години.

За даними газети, обшук і затримання проводилися в рамках розслідування кримінальної справи, порушеної відносно першого заступника начальника і начальника одного з відділів Держцінінспекції у Київській області.

У публікації йдеться, що чиновники "були затримані раніше за вимагання та отримання хабара від директора приватного підприємства за ненакладення штрафних санкцій".

Пізніше затримання Рудь в рамках кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу (одержання хабара в особливо великому розмірі, за попередньою змовою групою осіб, які займають відповідальне становище) підтвердили у Службі безпеки України.

"СБУ викрила і припинила корупційний механізм стягнення хабарів, який діяв у Державній інспекції по контролю за цінами Мінекономіки", - йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

"Встановлено, що посадові особи цієї державної установи вимагали гроші з підприємств за скасування штрафних санкцій, накладених за порушення чинного законодавства у сфері ціноутворення", - зазначили у СБУ.

Як повідомила прес-служба, 31 жовтня співробітники СБУ у взаємодії з Генпрокуратурою в момент одержання хабара у розмірі 50 тисяч доларів США затримали заступницю начальника ДІКЦ Київської області та начальника відділу цієї ж установи.

"За таку суму "винагороди" державні службовці обіцяли не нараховувати штрафні санкції на підприємство харчової промисловості у розмірі 12,5 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

Тетяна Рудь обійняла посаду начальника Державної інспекції по контролю за цінами згідно з розпорядженням уряду Миколи Азарова від 31 березня 2010 року. Вона була призначена за клопотанням Антона Яценка, якого депутати називають "хресним батьком тендерної мафії". 

До цього інспекцію очолювала Наталія Немодрук, яка ставала об'єктом викривальних публікацій "Української правди".

 

Українська правда


0
0