21 серп. 2020 09:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

76

0

Правоохоронці Вінниччини оголосили підозру інспекторам Укртрансбезпеки та підприємцю, які налаштували корупційну схему

Правоохоронці Вінниччини оголосили підозру інспекторам Укртрансбезпеки та підприємцю, які налаштували корупційну схему

Підприємець спільно зі службовцем Укртрансбезпеки Вінниччини давали хабарі службовцю Укртранcбезпеки Хмельницької області за дозволи на проїзд вантажівок, які були навантажені понад норму.


Правоохоронці Вінниччини оголосили підозру інспекторам Укртрансбезпеки та підприємцю, які налаштували корупційну схему

20 серпня слідчі управління ГУНП у Вінницькій області оголосили про підозру двом співробітникам Управління Укртрансбезпеки у Вінницькій і Хмельницькій областях та перевізнику у вчиненні низки злочинів під час здійснення вантажних перевезень. Їх підозрюють в організації корупційної схеми: перевізник, змовившись зі службовцем Укртрансбезпеки Вінниччини, давали хабарі співробітнику Укртрансбезпеки Хмельницької області за дозволи на проїзд вантажівок, які були завантажені понад установлену норму.

Про це повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Вінницької області.

Як йдеться в повідомленні, перевізника та службовця Управління Укртрансбезпеки у Вінницькій області підозрюють у наданні неправомірної вигоди службовій особі за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України. Працівника Управління Укртрансбезпеки у Хмельницькій області – в отриманні неправомірної вигоди за ч. 1 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Поліцейські провели обшуки за місцем проживання підозрюваних осіб та у транспортних засобах, під час яких вилучили гроші, мобільні телефони, документацію, чорнові записи, які підтверджують злочинну діяльність зловмисників..

Як зазначив начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко, слідство обґрунтовано підозрює службових осіб Укртрансбезпеки двох областей та приватного підприємця в організації злочинної схеми.

Слідчі встановили, що протягом 2020 року директор приватного підприємства, яке займається вантажними перевезеннями до Хмельницької області, діючи за попередньою змовою з працівником управління Укртрансбезпеки у Вінницькій області, надавали неправомірну вигоду співробітнику Управління Укртрансбезпеки у Хмельницькій області для забезпечення безперешкодного проїзду вантажних автомобілів.

Транспортні засоби завантажувались будівельними матеріалами понад установлену допустиму норму, поза габаритно-ваговим контролем. При цьому, грошові кошти у якості неправомірної вигоди надавались службовій особі Управління Укртрансбезпеки у Хмельницькій області шляхом перерахунку на банківську картку.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Оперативне супроводження в кримінальному провадженні здійснюють працівники УСР у Вінницькій області.

Правоохоронці Вінниччини оголосили підозру інспекторам Укртрансбезпеки та підприємцю, які налаштували корупційну схему

Правоохоронці Вінниччини оголосили підозру інспекторам Укртрансбезпеки та підприємцю, які налаштували корупційну схему - фото 2

Правоохоронці Вінниччини оголосили підозру інспекторам Укртрансбезпеки та підприємцю, які налаштували корупційну схему - фото 3

Правоохоронці Вінниччини оголосили підозру інспекторам Укртрансбезпеки та підприємцю, які налаштували корупційну схему - фото 4

Довідково:

Ч. 1 ст. 368 КК України (Одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища) – карається штрафом від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 000 до 68 000 гривень) або арештом на строк від трьох до шести місяців, або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Ч. 3 ст. 369 КК України (Надання службовій особі неправомірної вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, вчинене групою осіб) – караються позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, на початку червня правоохоронці Вінниччини затримали інших працівників Укртрансбезпеки, які систематично вимагали хабарі з вантажних перевізників за порушення правил перевезень.

Вінниця.info, фото – поліції