10 лют. 2021 12:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

82

0

Правоохоронці викрили шахрая, який ошукав вінничан на понад мільйон гривень

Правоохоронці викрили шахрая, який ошукав вінничан на понад мільйон гривень

Протягом тривалого часу чоловік «заробляв» від 50 до 70 тисяч гривень.


Правоохоронці викрили шахрая, який ошукав вінничан на понад мільйон гривень

9 лютого слідчі-детективи обласного главку поліції спільно з кіберполіцейськими Департаменту Національної поліції задокументували злочинну діяльність 31-річного вінничанина, який, створюючи фішингові вебресурси, отримував реквізити банківських карток громадян та викрадав з їх рахунків гроші. Сума коштів, отриманих шахрайським шляхом, сягає понад мільйон гривень.

Про це повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Вінницької області.

За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Івана Іщенка, правоохоронці почали документувати злочинну діяльність жителя обласного центру ще минулоріч. Чоловік організував злочинну схему привласнення коштів громадян, створюючи фейкові сайти з переказу коштів. Після отримання персональних відомостей потерпілих та реквізитів їхніх банківських карток, він переводив гроші на свої рахунки. Щомісячний «заробіток» зловмисника становив від 50 до 70 тисяч гривень.

Під час проведення трьох обшуків слідчі вилучили сім-карти, флеш-носії, скімінгове обладнання для зчитування інформації з банківських карток, мобільні телефони, жорсткі диски, ноутбуки, комп’ютерну техніку та банківські картки.

На сьогодні правоохоронці встановлюють кількість потерпілих від злочинної діяльності зловмисника. Він раніше мав проблеми із законом за вчинення майнових злочинів.

Документування злочинної схеми здійснювалось у межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Такий злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Правоохоронці викрили шахрая, який ошукав вінничан на понад мільйон гривень

Правоохоронці викрили шахрая, який ошукав вінничан на понад мільйон гривень - фото 2

Правоохоронці викрили шахрая, який ошукав вінничан на понад мільйон гривень - фото 3


Нагадаємо, кіберполіція викрила групу колекторів, які шантажували боржників порнографічними фото.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото та відео - поліції

title