23 лип. 2010 10:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

43

0

Православні скаути Вінниччини пограли у футбол

Православні скаути Вінниччини пограли у футбол

Православні скаути з м. Могилів-Подільського взяли участь у молодіжному футбольному турнірі між представниками православних єпархій.

 


Православні скаути Вінниччини пограли у футбол

Православні скаути з м. Могилів-Подільського взяли участь у молодіжному футбольному турнірі між представниками православних єпархій.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької єпархії Української Православної церкви Московського Патріархату.

Перший молодіжний турнір з футболу між представниками єпархій УПЦ відбувся у Мукачеві з благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, за сприянням високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського.

У турнірі взяли участь 10 команд з 8 єпархій УПЦ загальною кількістю 100 чоловік, які змагались за перемогу між собою за олімпійською системою.

Серед учасників був вінницький (Могилів-Подільський) осередок Православних скаутів України. Команду очолили керівник відділу релігійної освіти Вінницької єпархії протоієрей Георгій Холодюк та священик Могилів-Подільського благочиння протоієрей Іоанн Ярем. Зі своїми молодими підопічними батюшки провели три гри на турнірі: одну зіграли внічию, дві програли. Програма турніру включила в себе знайомство молоді, обмін досвідом, спільну молитву, дозвілля тощо. А окрім суто спортивних змагань протягом чотирьох ігрових днів учасники та гості турніру встигли з’їздити і в паломницьку поїздку закарпатськими святинями та провести екскурсію Мукачевом.

Переможцями першого футбольного турніру між православними молодіжними організаціями стали Закарпатці. Головний трофей між собою розіграли молодіжки Перечина та Хуста. Переможцем з дуелі вийшло Перечинське молодіжне братство ім. архімандрита Василія Проніна, обігравши хлопців із Хустської єпархії з рахунком 3:1.

Вінницькі скаути отримали з рук архієпископа Феодора дипломи за участь у турнірі.

Владика переконаний, що такі заходи надзвичайно необхідні молоді, яка сьогодні покинута суспільством напризволяще. Саме тут молоді люди матимуть змогу поруч зі священиком-другом ставати моральнішими.

Поверталися вінничани додому переповнені чудових вражень і, головне, свіжих ідей щодо розвитку молодіжного православного руху на Поділлі.

 

ВИННИЦА.info

 


0
0