27 листоп. 2022 13:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

95

0

​Правил безпеки навчали рятувальники дітей та дорослих у Вінниці

​Правил безпеки навчали рятувальники дітей та дорослих у Вінниці

Цими вихідними, в одному із торговельно-розважальних комплексів Вінниці, надзвичайники провели День безпеки


​Правил безпеки навчали рятувальники  дітей та дорослих у Вінниці

Цими вихідними, в одному із торговельно-розважальних комплексів Вінниці, надзвичайники провели День безпеки.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Вінницькій області.

Прямо на центральній площі ТРЦ ДСНС-сівці розгорнули ціле пізнавальне містечко з цікавими локаціями. На них, всі присутні ознайомилися з героїчними професіями пожежного-рятувальника, піротехніка, водолаза, кінолога, фахівця цивільного захисту та психолога-рятувальника.

Також, аби всі охочі могли попрактикуватися надавати першу домедичну допомогу, на акцію запросили представників обласного осередку товариства Червоного Хреста. Фахівці якого, розповіли вінничанам про важливість вміння надавати долікарську допомогу, адже бувають випадки, коли саме вчасна допомога рятує життя.

Діти, які цікавилися фахом рятувальника, приміряли елементи бойового одягу і спорядження, дізналися про призначення спеціальних автомобілів, пожежно-технічного та рятувального обладнання, якими оснащені сучасні автомобілі Служби «101».

Найсміливіших зацікавила локація фахівців групи піротехнічних робіт, де діти задавали безліч питань щодо вибухонебезпечних предметів, а також наввипередки шикувалися аби одягнути на себе бронежилет з каскою та потримати у руках справжній міношукач, щоб хоч на хвилинку відчути себе тим, хто зараз героїчно очищує нашу землю від боєприпасів на деокупованих територіях українських міст та сіл.

Про те, якою підступною взимку може бути вода розповіли водолази-рятувальники. Наголосивши, батькам та дітям, що в жодному разі вкриту кригою водойму за жодних обставин не можна використовувати в якості пішої переправи.

Фахівці цивільного захисту показали всім присутнім сучасні прилади, які можуть «сканувати» повітря та засоби індивідуального захисту.

Релаксуючими та найулюбленішими локаціями малечі стали психологічна та кінологічна. На них дітки мали можливість пограти, помалювати та навіть трохи розслабитися, адже наш чотирьохлапий пошуковий пес-рятувальник не залишив байдужим нікого та обдарував своїми собачими обіймами кожного, хто до нього підходив.

За декілька годин, діти отримали масу позитивних емоцій, адже рятувальники Вінниці організували не лише цікавий та пізнавальний захід, а й цікаві вікторини з подарунками.

​Правил безпеки навчали рятувальники  дітей та дорослих у Вінниці

​Правил безпеки навчали рятувальники  дітей та дорослих у Вінниці - фото 2

​Правил безпеки навчали рятувальники  дітей та дорослих у Вінниці - фото 3


Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info

title