28 черв. 2021 18:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

3604

0

Правильні корисні перекуси на ПП харчуванні

Правильні корисні перекуси на ПП харчуванні

Здорове харчування — один із сучасних трендів. Однак це не лише модне віяння, а й дуже корисна звичка


nGMln8y4o1xt1TaTwdJ85AVJetpI7s1btwVlMtzQjAJsGmMH-7Xk2phg_CtQr8Fswsikv9G5WpHzPgsrToROuSapI9ZVz7biHqbCzfP4fZYTB4POoZsvJ7Yr1Srt2JKkrU4dijq5

Здорове харчування — один із сучасних трендів. Однак це не лише модне віяння, а й дуже корисна звичка, що гарно відобразиться на нашому здоров’ї, самопочутті і фігурі. Запроваджуючи у власне життя корисні перекуси, ми можемо вже через кілька тижнів скинути зайві кілограми, відчути прилив енергії та бадьорості.

Здорова їжа не обов’язково має бути несмачною. Міфом є й те, що правильне харчування дорого обходиться і потребує кілька годин в день проведених біля плити. Насправді, великий асортимент корисних перекусів є на прилавках звичайних магазинів. А якщо ви звернете увагу на акції у супермаркетах та слідкуватимете за ними, то зможете наповнити холодильних здоровою їжею виділивши при цьому зовсім невелику частину бюджету.

Що таке корисні перекуси і як правильно перейти на ПП-харчування?

Здорові перекуси — це низькокалорійні або висококалорійні продукти, що не містять хімічних домішок, цукру та шкідливих компонентів. Вони можуть бути абсолютно різними. Такими, що втамовують голод, або гостре бажання солодкого, чи чогось смачненького. І такими, що справді наситять при цьому не завдавши великої шкоди фігурі. Переходити на здорове харчування, а тим паче з метою схуднення, слід дуже поступово.

Коли ви хочете перекусити, спочатку випийте велику склянку води. Ми часто плутаємо голод зі спрагою або їмо виключно через звичку, нудьгу, чи стрес. Особливо добре втамовує бажання перекусити слабогазована вода або натуральний сік. Завжди майте їх на готові.

Заборона певних продуктів з принципу може викликати у вас ще більше бажання їсти їх, і почуття провини гарантовано, якщо ви не впораєтеся зі спокусою. Потіште себе інколи чим-небудь, але в помірних кількостях. Якщо вдома завалялася упаковка чіпсів, чи шоколадних цукерок, візьміть кілька штук, а решту заховайте далеко на полицю. Так не буде спокуси з’їсти одразу все.

Якими бувають здорові перекуси?

Перелік корисних перекусів справді вражає. Більшість з них можна купити у готовому вигляді, деякі готуються вдома за лічені хвилини. Ось перелік смачних та популярних:

  1. Овочеві палички з сиром або хумусом.
  2. Свіжі фрукти, а іноді і сушені фрукти.
  3. Горіхи і насіння.
  4. Натуральний йогурт.
  5. Салат з помідорів і моцарели.
  6. Домашні батончики мюслі або енергетичні кульки.
  7. Сир з фруктами чи овочами.
  8. Цельнозерновой хліб з авокадо або овочевими спредами.
  9. Домашні овочеві чіпси, наприклад з моркви, пастернаку, буряка або капусти.
  10. Цільнозерновий хліб або рисові коржі.

7bUCnG5C_s85F-05M0HRkISJ2L02Gyolqh6wfdCR5lQGXFabDlGmoYC3_ouWwUvIw0NXqZHs_N7asCE52-FJG8WhloIO61xzKIUzAGl4iut8dzO0GuZ1Kqasiu8hNKPIHz_OFIUM

І це далеко не весь перелік. Як бачимо, є з чого вибрати людям з будь-якими смаковими вподобаннями. Багатьох цікавить, чи можна знайти повністю натуральні солодощі? Які закуски найкраще дають відчуття ситості, а з допомогою яких можна схуднути? Розбираємо й ці питання.

Здорові аналоги солодощів

ПП-солодощі? Звучить надто казково, щоб бути правдою, але вони існують. Батончики з мюслів, пудинги-суперфуди, вівсяне печиво, пастила, фруктові чіпси, що називаються фріпсами — все це допоможе вам легше контролювати споживання цукру, поступово відмовляючись від нього. Ну і звісно ж, найкращий десерт це свіжі фрукти.

Додаємо цікавий рецепт з приготування пастили.

Здорові перекуси, що дають тривале відчуття ситості

Погодьтеся, постійне відчуття голоду дратує і ніяк не мотивує на бадьорість і гарний настрій. Не спішіть втамовувати його важкою їжею. Є здорова альтернатива, що наситить організм необхідними елементами і не нашкодить здоров’ю. Цінні білки з яєць, сиру, курки і бобових надовго зберігають ситість, підтримують форму і попереджають тягу до їжі.

Горіхи і авокадо багаті мінералами і корисними жирами, які підтримують наш мозок в тонусі, а багаті клітковиною цільнозернові продукти збережуть почуття ситості на кілька годин.

Корисні закуски для схуднення

Ну а тим, хто хоче схуднути і не бажає сидіти на виснажливих дієтах, теж пропонується здорова альтернатива. Якщо ви хочете відмовитися від вуглеводів варто замінити їх на буженину, овочі і сир. Вони містять важливі білки і вітаміни без зайвого навантаження на організм і максимум 18 г вуглеводів на одну порцію.

Для наглядності додаємо табличку з переліком самих низькокалорійних продуктів. Кількість калорій розраховується на 100 гр продукту.(1)

Продукти

Калорійність

Брюссельська капуста

12

Огірки

15

Кабачки

18

Помідор

20

Вишня

25

Суниця

38

Кавун

40

Білі гриби

34

Кефір (1%)

38

Яйце куряче

65

Творог

80

Тріска, хек

82

Телятина

90

Яловичина печінка

98

Підсумовуючи

Звісно, не обов’язково повністю відмовитися від звичайних прийомів їжі, ба більше — не можна цього робити. Мова йде виключно про перекуси, котрими більшість грішать протягом всього дня, а особливо у вечірній час, сидячи вдома біля телевізора. Візьміть за звичку готувати домашні чіпси, особливо смачні виходять із капусти. Майте завжди у сумці ПП-батончик чи упаковку пастили і ви й не помітите, як швидко та безболісно відмовитесь від шкідливої хімії, що отруює організм.

  1. http://slimfaq.in.ua/tablici-bzhu-i-kalorijnist-na-100-gram-dlya-riznix-kategorij-produktiv-xarchuvannya/
title