29 лип. 2021 09:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

138

0

Правильний фізичний розвиток дитини: ранкова гімнастика й активні прогулянки

Правильний фізичний розвиток дитини: ранкова гімнастика й активні прогулянки

Одним з можливих варіантів є катання на самокаті


Правильний фізичний розвиток дитини: ранкова гімнастика й активні прогулянки

Якщо раніше, при першій можливості хлопчики й дівчатка бігли на дитячий майданчик, щоб пограти й зустрітися з друзями, то сьогодні для цього немає потреби виходити з дому. Досить взяти гаджет і почати гру або спілкування у віртуальному режимі. Щоб відвернути хлопчика чи дівчинку від цього чуда техніки хоча б на деякий час, необхідно запропонувати заміну, здатну викликати яскраві емоції та враження. Одним з можливих варіантів є катання на самокаті.

На сайті інтернет-магазину Панама https://panama.ua/categorys/76435/ представлені різноманітні моделі, що підійдуть дітям різного віку – від малюків до підлітків. Використання цього транспортного засобу вчить тримати рівновагу й впевнено балансувати, а також сприяє розвитку цілеспрямованості, формує здатність добре орієнтуватися у просторі, відчувати швидкість. Є й інші переваги:

  • самокат займає мінімум місця у квартирі, він може легко поміститься у багажнику автомобіля;
  • має просту конструкцію, нескладне управління;
  • дозволяє урізноманітнити прогулянки та доповнити їх фізичною активністю;
  • такий транспортний засіб викликає інтерес як у хлопчиків, так і у дівчаток;
  • пропоновані моделі виконані у різних цінових категоріях і розраховані на тривале застосування;
  • ризик травматизму мінімальний, оскільки платформа для ніг розташовується низько, тому з неї легко зіскочити.

Деякі виробники вказують, що їхня продукція підходить малюкам віком до року. Але діти у такому віці ще не мають необхідних умінь та навичок. Основним критерієм готовності є здатність малюка ходити без додаткової опори та без підтримки дорослих.

Щоденна зарядка: весело та без примусу

Починати спільну зарядку найкраще у 2 роки. Тривалість не повинна перевищувати 5 хвилин. Не варто відразу переходити до складних вправ. Для початку підійдуть махи руками, ходіння, легкий біг, стрибки. Потім додаємо нахили та присідання. Діти 6-10 років займаються по 10-15 хвилин. Під час ранкової гімнастики та протягом дня можна використовувати різні спортивні аксесуари:

  • Стрибунець. Це своєрідний ігровий тренажер для малюків віком від 18 місяців. Дитина сідає верхи та починає стрибати, відштовхуючись ніжками від підлоги. Такі моделі виготовляються у вигляді різних тварин і доповнюються оригінальними вушками, за які можна триматися.
  • Балансувальний диск. Зручний, практичний снаряд для домашніх тренувань. Може використовуватися хлопчиками та дівчатками середнього та старшого шкільного віку. Одна сторона диска гладка, а інша має спеціальні гумові шипи, які масажують стопи. Вправи на такому тренажері сприяють зміцненню вестибулярного апарату, корисні для профілактики сколіозу, виробляють правильну поставу, підвищують тонус м'язів, допомагають позбутися зайвої ваги.
  • Хула-хуп. Має комплексну, загальнозміцнювальну дію. Досить популярний і розповсюджений спортивний аксесуар. Не рекомендується його застосування при різних висипаннях на тілі. Дітям, які мають важкі захворювання нирок, цей снаряд не підійде.