4 жовт. 2017 12:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

153

0

Прем’єра: у Вінниці перше за Київ презентують повнометражний фільм «Тримай біля серця». Відео, фото

Прем’єра: у Вінниці перше за Київ презентують повнометражний фільм «Тримай біля серця». Відео, фото

 Прем’єра: у Вінниці перше за Київ презентують повнометражний фільм «Тримай біля серця»


Прем’єра: у Вінниці перше за Київ презентують повнометражний фільм «Тримай біля серця». Відео, фото

12 жовтня у Вінниці відбудеться прем’єра повнометражного фільму «Тримай біля серця». Вона пройде у ракурсі роману-епопеї  Толстого «Війна та мир». Адже сама стрічка про війну, яка нині триває на сході України. А її презентація відбудеться у кінотеатрі «Мир».

Зйомки фільму були розпочаті ще у 2016 році. Тривали 32 дні у Вінниці та військовому полігоні у Калинівці.

«Ми показуємо історію, яка розпочалася з 2014 року. Про звичайну родину, яку також торкнулася війна на Донбасі. Ми також показали самі бойові дії. Аби їх відтворити, запросили консультантів. Ними, звичайно, стали військові, які на власні очі бачили це все. До слова, один з них став актором. Можу сказати, попри те, що не є актором, він дуже органічно вжився у свою роль. Створив цілий образ», - розповів режисер фільму та вінничанин Валерій Шалига.

Тривалість фільму дві з половиною години. На його зйомки запросили акторів з Вінниці, Житомира, Києва. Одну з ролей зіграв заслужений артист України Тарас актор  прославленої трупи Національного академічного драматичного театру імені Франка та успішний кіноактор Постніков. Вінниця.info­  влітку зустрілась з ним у Вінниці.

«Граю роль знайомого дружини головного героя, який розчарувався у житті через суперечки в родині, вирішив піти у зону АТО. На прощання його дочка дарує йому на пам'ять квітку, просить тримати його біля серця. От саме ця квітка врятувала від кулі снайпера. Як саме, це вже нехай глядач дізнається під час перегляду фільму. Буде дуже цікаво», - розповідав він.

За словами продюсера та відео оператора «Тримай біля серця», бюджет такого фільму розрахований не менше, ніж на 25 мільйонів гривень.

«Завдячуючи міській раді і особисто меру Вінниці Сергію Моргунову, нам вдалося значно скоротити витрати. Адже сама Вінниця стала для нас надійним і дуже активним партнером. Взяти, хоча б перекриття вулиць, коли тривали зйомки, мали б за це платити щоразу по 16 тисяч гривень. Нам це дозволили робити безкоштовно», - зауважує Василь Медяний.

Після 12 жовтня фільм вийде у прокат в кінотеатрах «Мир» та «Родина». Вхід платний.

«Для вінничан це буде дуже цікавий перегляд, адже вони побачать своє місто, рідні вулиці, будинки. Багато вінничан також стали акторами в епізодах. Крім того, сама стрічка – це наша сучасна історія. Те, що ми переживаємо нині», - зауважила заступник міського голови Вінниці Галина Якубович.

Після Вінниці фільм увійде в прокат по всій Україні, його також планують продемонструвати на передовій.

Прем’єра: у Вінниці перше за Київ презентують повнометражний фільм «Тримай біля серця». Відео, фото

Прем’єра: у Вінниці перше за Київ презентують повнометражний фільм «Тримай біля серця». Відео, фото - фото 2

Прем’єра: у Вінниці перше за Київ презентують повнометражний фільм «Тримай біля серця». Відео, фото - фото 3

Прем’єра: у Вінниці перше за Київ презентують повнометражний фільм «Тримай біля серця». Відео, фото - фото 4

Вінниця.info

title