17 жовт. 2021 11:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

305

0

Президент присвоїв військове звання Командувачу Повітряних Сил

Президент присвоїв військове звання Командувачу Повітряних Сил

Підписали відповідний указ


Президент присвоїв військове звання Командувачу Повітряних Сил

Президент Володимир Зеленський присвоїв військове звання Командувачу Повітряних Сил Збройних Сил України, штаб яких розташований у Вінниці.

Про це йдеться в Указі.

"Присвоїти військове звання генерал-лейтенанта генерал-майору Олещуку Миколі Миколайовичу – командувачу Повітряних Сил Збройних Сил України", - зазначено в Указі Президента України №537/2021.

Президент присвоїв військове звання Командувачу Повітряних Сил

Нагадаємо, в серпні цього року у Вінниці представили нового командувача Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-майора Миколу Олещука. На офіційну церемонію прибув Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-майор Валерій Залужний. Вона тривала на плацу штабу Командування Повітряних Сил ЗС України.

Довідка:

Микола Миколайович Олещук народився у м. Луцьк у 1972 році. Закінчив Військове житомирське вище училище радіоелектроніки ППО у 1994 році. Освіту оперативно-тактичного рівня здобув у Харківському військовому університеті у 2004 році. Освіта оперативно-стратегічного рівня — Національний університет оборони України у 2010 році.

Військову службу розпочав у Кам’янці-Бузькій на Львівщині. Пройшов шлях від начальника розрахунку радіотехнічної батареї зенітного ракетного дивізіону С-300 — до командира зенітної ракетної бригади.

Далі проходив службу в місті Одеса на посаді командира зенітної ракетної бригади, заступника начальника штабу повітряного командування «Південь», заступника начальника штабу Командування Повітряних Сил, начальника штабу — заступника командувача повітряного командування «Схід» Повітряних Сил Збройних Сил України.

Микола Олещук неодноразово брав участь у проведенні АТО, а також залучався до виконання завдань у рамках операції Об’єднаних Сил на території Донецької та Луганської областей.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info