2 груд. 2018 12:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

81

0

Пріоритети на 2019 рік, які визначили для Вінницької області

Пріоритети на 2019 рік, які визначили для Вінницької області

Безпека, економіка, суспільство та енергоефективність для Вінниччини визначили пріоритетом 


Пріоритети на 2019 рік, які визначили для Вінницької області

 4 грудня на позачерговій сесії Вінницької обласної ради планують затвердити основні фінансові документи, за якими область буде жити в 2019 році. Це бюджет на 2019 рік та Програма соціально-економічного розвитку. Ці документи пересікаються між собою, так як бюджетом прописуються статті доходів і витрат, які мають відповідати обласним Програмам. Про основні напрямки, на яких базується Програма соціально-економічного розвитку Вінницької області на 2019 рік,30 листопада депутатам доповідав директор департаменту міжнародного співробітництва Вінницької ОДА Володимир Мережко.

Зміцнення обороноздатності держави. Формування правосвідомості громадян.

Заплановано створення безпечних умов життєдіяльності населення, підвищення ефективності комплексної правоохоронної програми області «Безпечна Вінниччина», продовження реалізації проекту «Безпечне місто», зміцнення Придністровсько-Молдовського кордону. В наступному році значна увага приділятиметься наданню шефської допомоги військовим формуванням, частинам ЗСУ, Нацгвардії, прикордонної служби і правоохоронним органам.

Пріоритети на 2019 рік, які визначили для Вінницької області

Захист населення області від наслідків надзвичайних ситуацій.

Запланована реалізація заходів щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, мінімізація їх наслідків. Утримання в постійній готовності внутрішньо-обласної системи оповіщення та облаштування приміщень і інженерних мереж міського і позаміського пунктів управління облдержадміністрації. Виготовлення проектної документації та впровадження типового комплексу регіональної централізованої системи оповіщення. Завершення капітального ремонту захисної дамби в с. Велика Кісниця Ямпільського району. Виготовлення проектно-кошторисної документації на протиссувні роботи на території Могилів-Подільського і Муровано-Куриловецького районів. Проведення 4-х командно-штабних навчань і 8-и штабних тренувань з органами управління та силами територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту. Утримання та поповнення матеріального резерву для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій.

Пріоритети на 2019 рік, які визначили для Вінницької області - фото 2

Забезпечення сталого економічного розвитку і зростання конкурентоспроможності економіки області.

Визначено 11 пріоритетних напрямків. Розвиток промислового комплексу області шляхом створення високо-технологічних виробництв за рахунок реконструкції, технічного переоснащення і розширення діючих виробничих потужностей. Наступного року підприємство компанії UBC Group введе в експлуатацію 2-ї черги заводу. ДП «Електричні системи» введе нову чергу виробництва. Японська компанія Fujikura планує розширення виробництва в Немирові. «Вінницька птахофабрика» планує 2-чергу птахокомплексу і запуск на повну потужність біогазового комплексу. Розпочнеться будівництво заводу Head з виробництва спортивного інвентарю. Заплановано розпочати будівництво заводу з переробки кукурудзи компанії Bunge, і заводу з поглибленої переробки кукурудзи в Гнівані. Планується розширити можливості галузі ІТ-технології шляхом легалізації бізнес ІТ-сектору, в якому за підрахунками працює близько 10 тис. осіб. Розвиток бізнесу-інкубатора, створення ІHUB і створення безпечних умов діяльності бізнес ІТ-компаній та створення прозорих відносин з контролюючими органами. Це дасть можливість створити біля 3,5 тисяч нових робочих місць. В галузі промисловості прогнозується зростання обсягів виробництва за рахунок залучення інвестицій.

Пріоритети на 2019 рік, які визначили для Вінницької області - фото 3

Підвищення конкурентоспроможності агропромислового комплексу.

Модернізація і розширення виробничих процесів шляхом модернізації майже 80 інвестиційних проектів, направлених на збільшення виробництва продукції з високою доданою вартістю.

Пріоритети на 2019 рік, які визначили для Вінницької області - фото 4

Впровадження проектів з енергозбереження, розвиток альтернативних джерел енергії та впровадження відновлювальних технологій.

В 2016 році приватними інвесторами в галузі альтернативної енергетики заплановано продовження реалізації 23 інвестиційних проектів на суму понад 5,5 млрд. гривень, що дозволить створити додатково майже 200 нових робочих місць. Заплановано відновлення малих гідроелектростанцій на суму 4,5 млн. гривень. Будівництво комплексів по переробці відходів сільськогосподарського виробництва в біогаз – на суму понад 1 млрд. гривень. Встановлення лінії по переробці відходів сільськогосподарського виробництва в паливні брикети і пелети – 2 проекти на суму майже 8 млн. гривень.

З 2019 року очікується запуск роботи спеціалізованого фонду підтримки заходів з енергозбереження в житловому секторі. Один з напрямків співпраці з фондом – виконання енергетичних аудитів та енергетична сертифікація 50 будівель обласного підпорядкування. Реалізація всіх запланованих заходів дасть змогу скоротити споживання газу бюджетними закладами на 24% і збільшити до 16% потужність котелень, що працюють на альтернативних видах палива.

Пріоритети на 2019 рік, які визначили для Вінницької області - фото 5

Формування позитивного інвестиційного іміджу області.

Організація виїзних економічних місій підприємців в країни ЄС та світу, які є привабливими для експорту. Сприяння виходу вітчизняних виробників на ринки ЄС. Налагодження бізнес-контактів з іноземними партнерами. Це дасть можливість збільшити на 12% обсяги експорту.

Пріоритети на 2019 рік, які визначили для Вінницької області - фото 6

Розвиток малого і середнього бізнесу.

Необхідно забезпечити відміну неефективних регуляторних актів і прийняття регуляторних актів що збалансовують інтереси влади бізнесу і громади.

Пріоритети на 2019 рік, які визначили для Вінницької області - фото 7

Вiнниця.info