26 черв. 2018 11:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

89

0

Пришкільний табір з іноземцями. Юні вінничани в захваті від освітньої програми GoCamp

Пришкільний табір з іноземцями. Юні вінничани в захваті від освітньої програми GoCamp

 Школярі Хмільника в захваті від GoCamp. В рамках програми іноземці їх вчили англійської 


Пришкільний табір з іноземцями. Юні вінничани в захваті від освітньої програми GoCamp

 На Вінниччині ряд навчальних закладів скористались можливістю взяти учать в проекті GoCamp, в рамках якого в пришкільних таборах учні, спілкуючись з волонтерами-іноземцями, мають можливість вивчати мову. ЗОШ №4 м. Хмільника другий рік поспіль бере участь у волонтерській програмі, яка дозволяє дітям відкрити світ. Учні в захваті.

«Минулого року ми мали честь приймати в себе волонтера з Лондона Ребекку Бейтс, цього року школа гостинно відчинила двері для Прійанки Джейн з Індії. Кожний день табору не схожий на попередній: щодня нові проекти, нові ігри, робота в командах, тімбилдінг, екскурсії, інтерактивні види роботи, різноманітні активності – і все це англійською мовою. Іноземна мова стала для нас не ціллю, а інструментом спільної діяльності, засобом реального спілкування.

А знаєте, що найприємніше? Найприємніше те, що GoCamp не закінчується двома тижнями в таборі. Учні протягом усього року спілкувалися та продовжують спілкуватися з нашою Ребеккою, регулярно проводять онлайн-зустрічі та чи не щотижня листуються з англійською подругою. Впевнена, що ми будемо підтримувати зв’язок і з Прійанкою, адже стали надзвичайно близькими людьми за цей час», - зазначає учениця 4-ї школи, учасниця табору GoCamp Марина Бевз.

Волонтери проекту GoCamp, які працювали в пришкільному таборі 4-ї школи, жили в родині Крученюків. Вінничани знайомили іноземних гостей з побутом, культурою та традиціями українців.

«Під час спілкування з родиною Ребекка Бейтс та Прійанка Джейн пізнали щирість, доброзичливість, гостинність українських людей, адже господарі дому - Олександр та Світлана й троє дітей - втілення найкращих ідеалів сімейних цінностей.

Дівчата, на запитання про їхню українську родину, відповіли : «Дружня, весела, побудована на любові, повазі та розумінні, сім’я, в якій усі піклуються, хвилюються один за одного, довіряють один одному». І для нас, учнів, сім’я Крученюків стала символом людяності, відкритості, щирості», зазначає Марина Бевз.

Пришкільний табір з іноземцями. Юні вінничани в захваті від освітньої програми GoCamp

Пришкільний табір з іноземцями. Юні вінничани в захваті від освітньої програми GoCamp - фото 2

Пришкільний табір з іноземцями. Юні вінничани в захваті від освітньої програми GoCamp - фото 3

Вінниця.info, фото Марини Бевз