2 квіт. 2018 18:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

167

0

Привабливість у різноманітності - види й типи кави

Привабливість у різноманітності - види й типи кави

 Привабливість у різноманітності - види й типи кави


Привабливість у різноманітності - види й типи кави

 Кава - це напій із незабутнім ароматом. Його підбадьорливий смак і багатовікова історія сприяли утворенню багатьох рецептів. Корисні властивості напою важко заперечити -чашка кави зранку дозволяє налаштуватися на робочий лад, а протягом дня тонізує та насичує організм силою. Велика кількість різновидів кави дозволяє підібрати оптимальний варіант для кожного. Із ними ви зможете ознайомитися на сайті блогу «Метро».

Сорти зерен

Кавові зерна поєднуються з різними інгредієнтами тасмаковими добавками. Різноманітність смакових відтінків можлива за рахунок:

• ступенятаякості обжарювання;

• подрібнення;

• способу подачі;

• типу зерен.

Незважаючи на все різноманіття, для виготовлення використовуються лише три типи зерен, унікальних за своїми смаковими якостями, - арабіка, робуста, ліберика.

Великим попитом користується арабіка, зерна якої мають насичений аромат і надають готовому напою густу золотисту пінку та м'який смак. Понад третину від загальної кількості виробленої кави становить робуста. Зерна робусти вирізняються високим вмістом кофеїну, тому готовий напій має гіркуватий смак. Поєднання робусти та арабіки дозволяє домогтися легкої гіркуватості, густої пінки та міцності напою.

Ліберика - найменш популярний сорт кави. Використання ліберики необхідне для додання різних відтінків у складі купажів.

Види й типи кави

Залежно від способу обробки зерен розрізняють:

• розчинну каву - порошкову, сублімовану, гранульовану;

• мелену;

• в зернах.

Привабливість у різноманітності - види й типи кави

На основі перерахованого створюються різні варіанти подачі кави. Безперечною класикою вважається еспресо, змагатися з ним може тільки кава по-турецьки. Але саме еспресо є основою для багатьох кавових напоїв. Додавання більшої кількості води, лимонного соку, шоколаду, вершків тощо й дозволяє створювати різноманітні напої.

Кожен із кавових різновидів вирізняється способом подачі, добавками та навіть сезонністю. Влітку особливо популярне еспресо з битими крихтами льоду або з кулькою морозива. Взимку напій актуальний із молочною пінкою або збитими вершками.

Розвивається й спосіб обробки зерен. Одна з таких новинок - мілікано, що поєднує в собі простоту приготування розчинного напою й аромат свіжих змелених зерен. Це можливо за рахунок додавання в гранули розчинної кави піщинок меленої арабіки.

Обираючи для себе певний вид кави, необхідно звернути увагу не тільки на тип зерен, але й на її міцність, насиченість і кислинку. Для професійних ресторанів і кав'ярень найчастіше постачаються зерна, з яких створюються оригінальні купажі. Для масового продажу робляться готові суміші, які оптимально підходять для приготування в робочих і домашніх умовах.