14 січ. 2020 12:57

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

104

0

Про побиття нічого не пам’ятає: Богдана Мельника з Іллінців перевели з реанімації до звичайної палати

Про побиття нічого не пам’ятає: Богдана Мельника з Іллінців перевели з реанімації до звичайної палати

17-річний хлопець, якого жорстоко побили в Іллінцях, вже переніс дві складні операції


Про побиття нічого не пам’ятає: Богдана Мельника з Іллінців перевели з реанімації до звичайної палати

17-річний хлопець, якого жорстоко побили на день Святого Миколая в Іллінцях, вже переніс дві складні операції на обличчі, що найбільше постраждало при побитті.

Богдан прийшов до тями вже після першої операції, тоді він на прохання рідних стискав руку матері чи сестри. Після другого хірургічного втручання, юнака перевили в звичайну палату в відділення черепно-лицьової хірургії Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні.

Зараз він може говорити, їсти з чиєюсь допомогою та навіть ненадовго вставати на ноги. Однак для реабілітації Богдану Мельнику потрібно щонайменше 4 місяці.

«Його перевели в палату, але стан в нього нестабільний: один день краще, один гірше. Під оком, де була перша операція, починає гноїтись. Права сторона голови дуже постраждала, бо якраз туди прийшлась більшість ударів, ліва – ще більш-менш нормально. Під час першої операції складали кістки під правим оком, вона була складною, бо кістки дуже роздроблені», - розповідає старша сестра Богдана, яка постійно біля нього чергує, Олена Мельник.

Для наступної операції у Києва замовляли спеціальні матеріали: титанові пластини. Їх вживлювали в голову Богдана для закріплення уламків кісток черепа.

«Йому складали носа під час другої операції, ще є розріз і шви під оком і над бровою, кажуть лікарі, що були ще внутрішні розриви, їх усували. Пластини використовували під оком, також якісь шурупи приїхали з Києва, їх теж використовували. Лікарі нам повідомили, що для того, аби все це нормально позаживало, Богдану потрібно бути під наглядом мінімум 4 місяці», - каже Олена.

Під око, де почалось нагноєння, поставили дренаж – маленьку трубочку, через яку виводиться гній. Раніше подібні трубки ставили й в горло. Тепер їх забрали, це дало можливість Богдану їсти з ложки.

«Йому через ті трубки було дуже важко дихати, тим більше, коли його годували, то він практично задихався. Але трубки не могли витягнути, тому що через них увесь час виходила речовина. Зараз дренаж з рота забрали й він може їсти з ложки. Ми даємо йому блендеровані супи, тому що щось твердіше він не може проковтнути».

Стан хлопця ще не дозволяє рідним залишати його самого в лікарні. Біля нього потрібно постійно чергувати. Найчастіше біля Богдана сидить сестра та його мати. Мама залишається й на ніч, а сестра катається щодня додому в Іллінці, адже має маленького сина, який теж потребує уваги.

«Зараз він має по-трохи ставати на ноги, йому не можна залежуватись. Тому щодня треба, щоб хтось з ним був, допомагати йому проходитись по палаті. Йому дуже важко, але він розуміє, що це важливо. Йому все ще щодня капають підтримуючі препарати, колють знеболюючі. Список необхідних ліків поки що не зменшується», - говорить Олена.

Після того, як Богдан зміг заговорити, до нього приходили з поліції, однак він не зміг нічого сказати, адже нічого не пам’ятає про побиття.

«Він нас впізнає, розуміє, що він в лікарні знаходиться, але той, день, коли це все трапилось Богдан абсолютно не пам’ятає. Він геть забувся, що він в той день робив, куди ходив, з ким він був… Брат говорить, але дуже тихо, бо не може нормально відрити рота, - вся права сторона обличчя й досі опухша. При розмові він робить часті паузи, йому важко сформувати думку».

Сестра Богдана розповідає, що, на жаль, пошук зловмисників, які побили Богдана, поки що не обвінчався успіхом.

«Мені дуже хотілось би, щоб знайшлись свідки того побиття. Не можна таке звірство залишати без наказаним! Я впевнена, що хтось щось бачив чи чув, адже містечко малесеньке, тут всі одне одного знають. Я просто не вірю, що немає свідків! І ніби є один хлопець – друг Богдана, який начебто був з ним в ту ніч, але він теж неповнолітній й щоразу має якусь іншу версію тих подій. Може він заляканий… Наразі мені відомо, що зловмисників ще не знайшли. Дуже прошу жителів Іллінців відгукнутись й допомогти розслідуванню, адже таке може трапитись з будь-ким!», - наголошує сестра потерпілого.

Олена Мельник дякує усім небайдужим людям, які відгукнулись й допомагали фінансово на лікування Богдану.

«Ви самі розумієте, що лікування дуже дороговартісне, сьогодні навіть лікувати застуду дорого, що вже казати про такі травми. Попереду нас чекає ще довга реабілітація, можливо ще будуть операції, це буде видно по тому, як відбуватиметься процес заживлення. Його зуби зараз скріплені пластинами, частину видалили одразу, решта всі хитаються, їх теж видалятимуть. Але зубами зараз не займатимуться, потрібно почекати поки позаживають переломи. Можу тільки уявити в скільки це все обійдеться».

Дуже вдячна сім’я Мельників також і медичному персоналу та лікуючим лікарям.

«Вони буквально витягнули Богдана з того світу. І це я не перебільшую, навпаки! Ми дуже вдячні усім лікарям обласної дитячої лікарні, вони висококласні фахівці», - підкреслює Олена.

Усім, хто переймається долею Богдана Мельника й має змогу допомогти грошима на його лікування, можна надіслати кошти на банківську картку його сестри Олени Мельник: 4149 4393 9171 5103.

Нагадаємо, Богдана Мельника жорстоко побили в Іллінцях 19 грудня. Трапилось це біля 1-ї школи. Хлопець отримав множинні переломи кісток лицьового черепа та його основи. Великий обсяг забою першого типу першої лобової, лівої вісочної, лівої тім'яної, лівої потиличної часток. Геморагічний випіт в задньому розі лівого бокового шлуночка.

За цим фактом слідством розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.121 Кримінального Кодексу

Вінниця.info