28 лют. 2017 10:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

95

0

Про що з Порошенком говорив вінницький атовець «Санчес» у Дніпрі за вегетаріанською піцою

Про що з Порошенком говорив вінницький атовець «Санчес» у Дніпрі за вегетаріанською піцою

Президент заплатив за рахунок та дав офіціантам на «чай»  


Про що з Порошенком говорив  вінницький атовець «Санчес» у  Дніпрі за вегетаріанською піцою

 27 лютого у місті Дніпро,  Петро Порошенко зустрівся з вінничанином Андрієм Сарвірою. Бійцем АТО на позивний «Санчес», у якого тривають судові тяжби після бійки з «мажором». Президент України разом з міністром оборони та мером міста завітали до піццерії, яку нещодавно відкрив у Дніпрі Андрій. Хлопець одружився і живе нині там.

«Піццерію відкрив зовсім нещодавно. У нас працюють лише учасники бойових дій. Навіть, офіціантки. Одна з УБД, друга активна військова волонтерка. Вчора зранку дзвонять, що можливо до нас завітає Порошенко. Бо хоче поїсти у нас, ну і поговорити  про те, як живуть атовці у мирному житті, з якими проблемами зіштовхуються. Ну і у такому руслі. На соціальні теми. Ми здивувалися. Але вирішили трішки підготуватися. Навели невеличкий марафет. Але, особливо на це часу не було. Бо ми працювали у звичному режимі. У нас було чимало відвідувачів», - розповідає Вінниця.info Андрій.

Порошенко до ресторанчика бійця навідався після другої половини дня.

 «Все відбувалося дуже просто. Високопосадові гості замовили вегетаріанську піцу та воду. Коли ми почали спілкуватися, я звернув увагу на те, що нашим  демобілізованим бійцям, необхідна соціальна та психологічна реабілітація. Бо після війни їхнє сприйняття світу дуже змінюється. І їм важко адаптуватися у світі людей, які не бачили війну. Аби бійці могли себе реалізувати, їм необхідні пільги. Так само, на відкриття та ведення бізнесу. Бо краще, нехай хлопці чимось займаються, аніж не адаптувавшись спиваються, чи влазять в кримінал. Порошенко уважно мене вислухав, і дав розпорядження ще більш ретельно ставитися до цього питання. Як у Дніпрі так і на національному рівні», - продовжує Андрій.

Порошенко та ті, хто з ним прийшов, а це були : керівник ОДА Валентин Резніченко, мер Дніпра Борис Філатов, народні депутати Юрій Береза та Тетяна Ричкова, радник президента Юрій Бірюков і керівником облради Дніпра Гліб Пригунов, розрахувались за піцу.  

«Вони заплатили по рахунку. Офіціантам дали на чай. Ми принципово нікого, крім учасників АТО, які не можуть заплатити, не пригощаємо. А взагалі, піцца була схвалена. Розмова продуктивна. Залишається лише чекати конкретних дій з боку влади», - констатував Сарвіра.

Про що з Порошенком говорив  вінницький атовець «Санчес» у  Дніпрі за вегетаріанською піцою

Про що з Порошенком говорив  вінницький атовець «Санчес» у  Дніпрі за вегетаріанською піцою - фото 2

Про що з Порошенком говорив  вінницький атовець «Санчес» у  Дніпрі за вегетаріанською піцою - фото 3

Про що з Порошенком говорив  вінницький атовець «Санчес» у  Дніпрі за вегетаріанською піцою - фото 4

Про що з Порошенком говорив  вінницький атовець «Санчес» у  Дніпрі за вегетаріанською піцою - фото 5

Про що з Порошенком говорив  вінницький атовець «Санчес» у  Дніпрі за вегетаріанською піцою - фото 6

Про що з Порошенком говорив  вінницький атовець «Санчес» у  Дніпрі за вегетаріанською піцою - фото 7

Вінниця.info (фото прес-служби Президента України)