11 берез. 2015 14:22

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Економіка
0

32

0

Продан попросив Коровія «вплинути» на села, які не можуть визначити податок на нерухомість

Продан попросив Коровія «вплинути» на села, які не можуть визначити податок на нерухомість

 На Вінниччині ще не всі сільські і селищні ради затвердили ставку податку на нерухоме майно


Продан попросив Коровія «вплинути» на села, які не можуть визначити податок на нерухомість

 У зв’язку з змінами в оподаткуванні, пов’язаними з фінансовою децентралізацією, органи місцевого самоврядування, райдержадміністрації та фіскальна служба повинні налагодити між собою тісню співпрацю для якісного адміністрування податків. На сьогодні ще не всі сільські селищні ради затвердили ставку податку на нерухоме майно.

Про це говорили на засідання колегії головного управління Державної фіскальної служби, яке відбулось 11 березня за участі начальника головного управління ДФС області Мирослава Продана, голови ОДА Валерія Коровія та в.о. Вінницького міського голови Сергія Моргунова.

«За два місяці 2015 року до місцевих бюджетів понад планових показників зібрано 33 млн. гривень. Для подальшого збільшення збору платежів до місцевих бюджетів, в рамках компанії з децентралізації владних повноважень вбачаю за необхідне налагодити тісну співпрацю з органами місцевого самоврядування. Валерій Вікторович, я буду просити Вашої допомоги - інформації по ставкам, які приймаються органами місцевого самоврядування по податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки. Є ряд сільських і селищних рад, які ще не провели сесії і не встановили відповідні ставки податків. Або ж вони їх встановили, але не надали нам інформації», - звернувся М. Продан до голови ОДА.

Голова Вінницької облдержадміністрації запевнив що влада готова до співпраці.

«Було багато дискусій щодо впровадження податку на майно відмінне від земельної ділянки для юридичних осіб. Потрібно роз’яснювати населенню, що цей податок сплачуватиметься з 2016 року, органи місцевого самоврядування мають повноваження затверджувати пільги, як це зробила Вінницька міськрада. Аналогічно для суб’єктів бізнесу. Але ми зіштовхнулись з ситуацією що в цілому ряду територій відсутній будь-який облік «комерційної» нерухомості. Питання стоїть в тому щоб створити базу даних нерухомого майна, яке може бути об’єктом оподаткування юридичних осіб, новий податок на акциз, теж має досить багато питань», - зазначив В. Коровій.

Також голова облдержадміністрації відмітив, що органи місцевого самоврядування отримали потужний стимул для розвитку своїх територій, і саме тому повинна бути тісна співпраця: орган місцевого самоврядування, фіскальна служба та райдержадміністрації. 

ВИННИЦА.info