29 трав. 2017 14:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

153

0

Проект «безвіз». Барселона. Що вінничани можуть подивитись в Іспанії

Проект «безвіз». Барселона. Що вінничани можуть подивитись в Іспанії

 Проект «безвіз». Барселона. Що вінничани можуть подивитись в Іспанії  


Проект «безвіз». Барселона. Що вінничани можуть подивитись в Іспанії

З 11 червня українці зможуть подорожувати до країн ЄС з біометричними паспортами, без оформлення віз. Наші співвітчизники будуть їздити вільно, знайомитись з культурою, побутом, архітектурою. Хоча відпочинок в Європі не дешевий для українців, але, якщо завчасно запланувати поїздку та продумати маршрут, можна суттєво заощадити. На прикладі одного з найкрасивіших міст Європи на побережжі Середземного моря - Барселони розповімо, як дістатись, де поселитись, чим посмакувати та що не пропустити… Для зручності туристів в Барселоні є муніципальний сайт - visitbarcelona.com, де зібрана вся інформація про місто, видатні пам’ятки архітектури і мистецтва. Там можна забронювати квитки на екскурсійні автобуси, в музеї та театри Барселони.

За новими правилами, для подорожі в Іспанію, потрібно розраховувати, що потрібно мати 70,77 євро на добу, але не менше 636,93 євро на поїздку.

З України до Іспанії є прямі рейсові автобуси, але дорога досить виснажлива. Якщо завчасно забронювати авіаквитки на лоукости, які в Європі досить поширені, то поїздка обійдеться біля 3 тис. гривень в дві сторони. Летіти вінничанам зручніше через Кишинів або Варшаву. Варто потурбуватись завчасно і про житло, яке для економії на переміщеннях містом, краще обирати ближче до центру та моря. Наприклад, якщо номер в чотиризірковому готелі на двох в готичному кварталі коштує майже 200 євро, то винайняти квартиру у тому ж районі обійдеться близько 50 євро за добу (не в пік курортного сезону – ред.).

Пляжі в Барселоні безкоштовні та ідеально чисті, там є і душ, і туалет. Але заплющивши очі, лежачи на пісочку та слухаючи шум моря, відчуваєш себе ніби в Затоці під Одесою. Там постійно щось пропонують купити – воду, мохіто, фрукти, послуги масажу…

 

Проект «безвіз». Барселона. Що вінничани можуть подивитись в Іспанії

Для туристів, які вперше приїхали до Барселони оглянути місто та зрозуміти розміщення музеїв і архітектурних пам’яток, зручно подорожувати на муніципальному туристичному автобусі. Квиток купується на день або два. При вході, видають карту міста і навушники. В автобусі, який курсує за одним з трьох маршрутів можна послухати екскурсію російською мовою, якщо зацікавив об’єкт – виходиш, потім повертаєшся із своїм квитком та продовжуєш подорож і так скільки вистачить наснаги, але до 20.00 години (в літній період). Коштує один день 28 євро. Придбати квиток можна при посадці в автобус або в кіосках на зупинці.

Що варто відвідати

В Барселоні є один з найбільших в Європі акваріумів. Там представлені різні види риб, морських тварин є акваріум у вигляді тунелю, та помешкання для пінгвінів. Не поспішаючи можна там провести пів дня. Вартість квитка – 20 євро для дорослих, 15 – для дітей.

Звичайно ж однією з візитівок Барселони є архітектура Антоніо Гауді – будівлі з вигнутими формами в стилі модерн. Місцевий архітектор в кінці 19 століття почав будівництво храму Саграда Фамілія (Храм Святого Сімейства), місцеві його розбудовують досі. Завершити шедевр планують в 2020 році. Обов’язково варто прогулятись парком Гуель, там дивовижний ландшафт. Якщо прийти після 21.30 години, вхід до парку безкоштовний. Візитівками Барселони є й інші будинки спроектовані Антоніо Гауді - будинок Батльо, будинок Міла – з хвилястими фасадами і балконами, з дивовижним поєднанням скла, дерева, кованого металу.

 Проект «безвіз». Барселона. Що вінничани можуть подивитись в Іспанії - фото 2

Проект «безвіз». Барселона. Що вінничани можуть подивитись в Іспанії - фото 3

Проект «безвіз». Барселона. Що вінничани можуть подивитись в Іспанії - фото 4

Окрему увагу заслуговує Готичний квартал, у вузьких вуличках якого ніби зберігся дух середньовіччя. Там знаходиться і муніципалітет, і музей Пікассо, з ранніми творами художника, і кафедральний собор. Почали будувати Собор в 1298 році, а останній камінь заклали в 19 столітті. Вхід до Собору безкоштовний. В середині будівлі облаштований «іспанський дворик».

В Іспанії смачна кухня та вина. В середньому чек на одну особу в туристичних місцях – 10 євро. Варто і відвідати місцеві базари, де можна прикупити різних смаколиків. Тут є все - устриці, омари, креветки, кальмари, різні види хамону, сирів, та ковбас.

Проект «безвіз». Барселона. Що вінничани можуть подивитись в Іспанії - фото 5

Проект «безвіз». Барселона. Що вінничани можуть подивитись в Іспанії - фото 6

 Саграда Фамілія

 

Проект «безвіз». Барселона. Що вінничани можуть подивитись в Іспанії - фото 7

Акваріум 

 

Проект «безвіз». Барселона. Що вінничани можуть подивитись в Іспанії - фото 8

Проект «безвіз». Барселона. Що вінничани можуть подивитись в Іспанії - фото 9

Проект «безвіз». Барселона. Що вінничани можуть подивитись в Іспанії - фото 10

Парк Гуель

Проект «безвіз». Барселона. Що вінничани можуть подивитись в Іспанії - фото 11

Проект «безвіз». Барселона. Що вінничани можуть подивитись в Іспанії - фото 12

Проект «безвіз». Барселона. Що вінничани можуть подивитись в Іспанії - фото 13

Проект «безвіз». Барселона. Що вінничани можуть подивитись в Іспанії - фото 14

Проект «безвіз». Барселона. Що вінничани можуть подивитись в Іспанії - фото 15

Проект «безвіз». Барселона. Що вінничани можуть подивитись в Іспанії - фото 16

Готичний квартал  Кафедральний собор

 Проект «безвіз». Барселона. Що вінничани можуть подивитись в Іспанії - фото 17

Проект «безвіз». Барселона. Що вінничани можуть подивитись в Іспанії - фото 18

Проект «безвіз». Барселона. Що вінничани можуть подивитись в Іспанії - фото 19

Проект «безвіз». Барселона. Що вінничани можуть подивитись в Іспанії - фото 20

Проект «безвіз». Барселона. Що вінничани можуть подивитись в Іспанії - фото 21

Проект «безвіз». Барселона. Що вінничани можуть подивитись в Іспанії - фото 22

Вінниця.info