20 берез. 2020 10:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

213

0

Професор Вінницького медуніверситету закликає матусь не збиратись компаніями під час прогулянок

Професор Вінницького медуніверситету закликає матусь не збиратись компаніями під час прогулянок

Пенсіонерів просять посидіти вдома


Професор Вінницького медуніверситету закликає матусь не збиратись компаніями під час прогулянок

Коронавірусна інфекція є найнебезпечнішою для літніх людей - високий відсоток смертності. Але «підхопити» вірус може людина будь якого віку. Тому фахівці радять літнім людям самоізолюватись, а молоді – обмежити контакти.

Про розповів професор, завідувач кафедри пропедевтики внутрішньої медицини Юрій Мостовий під час зустрічі головою ОДА.

«Стосовно прогулянок – особам похилого віку їх треба обмежити. Я часто бачу мами з дітьми збираються в компанії і обговорюють свої проблеми. Цього не треба робити. Якщо ви вирішили з своєю дитиною робити прогулянку індивідуальну, то вона має бути ізольована», - каже Юрій Мостовий.

Фахівці зазначають, що в світі епідемія коронавірусу може тривати два три роки, але на літні місяці прогнозують зниження активності вірусу.

«Людей може насторожувати, що за прогнозами 70 – 80% населення земної кулі перехворіє. Але якщо ми подивимось стосовно другого вірусу – вірусу грипу, практично кожна людина в своєму житті перехворіла. Ці цифри нас не повинні лякати. Нас повинні більше насторожувати ці 20% людей похилого віку, для яких може це закінчитись трагічно. Для інших людей це буде як звичайний грип», - розповіла завідуюча кафедри інфекційних хвороб ВНМУ ім. М.І. Пирогова Лариса Мороз.

Відомо, що станом на 10.00 годину 20 березня в Україні 26 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Три з них - летальні. У Вінницькій області досліджено 11 зразків матеріалів, які відібрали в людей з підозрою на коронавірус. У 8 випадках вірус не виявлено, підозру на COVID-19 знято. Три зразки ще тестують. На Вінниччині не має жодного лабораторно підтверджено випадку захворювання на коронавірус.

У Вінниці діє режим карантину. До містян звертаються через систему оповіщення, закликаючи їх не виходити на вулицю без серйозної потреби.

Під час карантину, у громадському транспорті має їздити не більше 10 пасажирів у салоні. В перший день карантину вінничани правил не дотримувались.

Вінниця.info