21 верес. 2018 11:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

90

0

Професор з Японії у Вінниці вчить представників підприємств, як удосконалити процес виробництва

Професор з Японії у Вінниці вчить представників підприємств, як удосконалити процес виробництва

Протягом трьох днів професор Осакського технологічного інституту Кентаро Минагава навчатиме представників бізнесу успішному управлінню процесами виробництва 


Професор з Японії у Вінниці вчить представників підприємств, як удосконалити процес виробництва

 У Вінниці 21 вересня розпочали другий етап японської програми навчання бізнесу. Протягом трьох днів професор Осакського технологічного інституту Кентаро Минагава навчатиме представників бізнесу успішному управлінню процесами виробництва на основі принципів КАЙДЗЕН.

«КАЙДЗЕН з японської мови перекладається як покращення. Ідея КАЙДЗЕН це покращення ситуації, що є. Це стосується і процесу виробництва і кадрів і способу роботи», - пояснює Кентаро Минагава.

За його словами, 40 чоловік, які були учасниками семінару, який провели в лютому, вже застосовують на своїх підприємствах принципи КАЙДЗЕН.

«На минулому семінарі, ми проводили вправу на одночасну дію з використанням кубиків Lego. Ми знаємо, що багато хто з учасників застосовували ці принципи в себе на виробництві. Вправа з використанням кубиків застосовується, щоб показати важливість злагоджених дій на лінії виробництва. З використанням Lego ми показували, як покращити дії, наприклад, покласти кубики ближче, таким чином скоротити час і досягнути кращих результатів. Використання таких простих принципів в реальному житті, значно покращує процес виробництва», - говорить професор Осакського університету.

Навчання проводять не лише для менеджменту і управлінців, а й для працівників, які на лініях.

«В КАЙДЗЕН є два принципи: «top down», коли вказівки чи дії спускаються зверху вниз і «button up» - дії знизу вверх. Ми намагаємось залучити працівників нижчих ланок активніше брати участь в житті компанії і в процесі виробництва пропонувати свої ідеї покращення», - пояснив Кентаро Минагава.

Професор з Японії у Вінниці вчить представників підприємств, як удосконалити процес виробництва

Президент Вінницької торгово-промислової палати Олександр Дідик відмітив, що на семінар зареєструвались 40 учасників.

«Учасники не тільки Вінницької області, а й з Дніпра і Львову. Є представники Barlinek, Аграна Фрут, фірма Маріо. Є і підприємства, які перший раз приймають участь, такі як компанія «Брацлав» та інші. Семінар цікавий і корисний, бо філософія КАЙДЗЕН це ефективна побудова бізнесу», - говорить О. Дідик.

Довідка.

Завдяки конкурсному відбору саме Вінницька область приймає у 2018 році японську програму навчання бізнесу. Цю програму підтримано Міністерство економічного розвитку і торгівлі України та КАЙЗЕН-Клуб в Україні, а також Міністерства економіки, торгівлі і промисловості Японії та Асоціації технічного співробітництва і сталого партнерства за кордоном (AOTS).

Вiнниця.info