30 січ. 2023 11:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Новини компаній
0

121

0

Прогнози: що буде з крипторинком у 2023 році

Прогнози: що буде з крипторинком у 2023 році

На 2023 рік будується безліч припущень про те, чого чекати від крипторинку


Прогнози: що буде з крипторинком у 2023 році

2022 рік видався неспокійним для криптоіндустрії. Дві великі кризи в травні та листопаді, спричинені крахами екосистеми Terra і біржі FTX, спровокували хвилю недовіри і FUD щодо безлічі проєктів.

Незважаючи на позитивний початок року і повернення Bitcoin до рівнів, які були до скандалу з FTX, складнощі, з якими зіткнулося багато проєктів, нікуди не поділися (доречі біткоїн купити ніколи не пізно, тому звертайтесь до криптообмінника Eezy.Cash).

Чого чекати від крипторинку у 2023 році

На 2023 рік будується безліч припущень про те, чого чекати від крипторинку. Думки аналітиків, трейдерів та інших учасників криптоспільноти сильно різняться. Одні прогнозують зростання біткоїна до $250 000, інші – падіння до $5000, але найоб'єктивніші прогнози сходяться на думці, що 2023 рік не буде проривним для крипторинку (зокрема для українських бірж та сервісів обміну – криптообмінників Одеси або Києва). Він стане перевалочним пунктом між падінням і зростанням, яке почнеться ближче до халвінгу біткоїна (це зменшення вдвічі винагороди майнерам за видобуток ВТС).

Крах FTX оголосив тренд на перехід від централізованих проєктів до децентралізованих. Більшою мірою це стосується бірж. Відповідно, токени бірж також будуть схильні до впливу недовіри користувачів і можливого зниження курсу через це. Додатковий стимул до відтоку коштів з централізованих бірж може дати посилення регулювання криптовалют, яке з високою ймовірністю відбудеться в новому році.

Децентралізовані проєкти навпаки отримають новий приплив користувачів, тому їхні токени можуть показати більше зростання, ніж криптовалюти централізованих майданчиків (те ж саме можемо стверджувати і про менші майданчики як криптообмінники Харкова чи Львову).

Вплив на весь ринок може мати підвищення базової ставки Федеральної резервної системи США. Оскільки економічна криза поки що не збирається відступати, чекати зниження ставки не варто. Зміна базової ставки має зворотну кореляцію з біткоїном і сигналізує про складну економічну ситуацію. Кризи штовхають інвесторів до переведення активів у більш стабільні та надійні сектори, а криптовалюти якраз до них не належать.

Поточна ситуація на крипторинку впливає на інтереси інвесторів. Коли настають складні часи і криза, інвестори переорієнтуються на надійні проєкти, що приносять користь індустрії. З високою ймовірністю багато проєктів можуть зіткнутися з проблемами, якщо ще не зіткнулися. 2023 рік буде непростим, особливо його перша половина. Зараз ситуація на ринку покращилася, але скільки ще триватиме підйом і коли почнеться нова хвиля зниження, поки точно сказати не можна.