4 квіт. 2019 16:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Культура
0

188

0

Програма Operafest Tulchyn на Вінниччині: про новинки і розклад вистав

Програма Operafest Tulchyn на Вінниччині: про новинки і розклад вистав

Програма Operafest Tulchyn на Вінниччині: про новинки і розклад вистав


Програма Operafest Tulchyn на Вінниччині: про новинки і розклад вистав

Operafest Tulchyn -2019 триватиме з 4 по 9 червня на території «Подільського Версалю» - парку Палацу Потоцьких у Тульчині Вінницької області.

На концертах та виставах Operafest Tulchyn -2019 прозвучать опери українською, італійською, німецькою, французькою, польською, іспанською та англійською мовами. Загалом глядачі почують найкращі твори 27 геніальних композиторів.

Програма KIDS OPERAFEST

4 червня

17.00 фествиаль відкриє казкова опера «Король Дроздобород» у виконанні Київського муніципального академічного театру опери та балету для дітей та юнацтва.

Поставлена за мотивами однойменної казки Братів Грімм, саме ця постановка за результатами найпрестижнішої театральної премії України «Київська пектораль» була визнана «Кращою дитячою виставою» 2018 року!

Окрема насолода для меломанів – чудова музика Юрія Шевченка у виконанні харизматичних співаків-акторів, хору та симфонічного оркестру!

О 20.00 на головній сцені фестивалю оживе чарівний світ Disney та легендарних мультфільмів-шедеврів, на яких виросло не одне покоління. Вперше в Україні солісти Disney Entertainment презентують унікальний концерт-шоу «Colours of the wind».

Всі улюблені пісні з мультфільмів «Король Лев», «Красуня і чудовисько», «Попелюшка», «Покахонтас», «Книга джунглів», «Бембі», «Піноккіо», «Тарзан», «Аладдін», «Принцеса і жаба», «Холодне серце» та багатьох інших почуємо у виконанні американських співаків.

О 21.30 захоплююче вогняне шоу від фіналістів «Україна має талант» EAST FIRE show (м. Харків).

5 червня

17.00 – яскравий мюзикл «Пригоди Гекльберрі Фінна», поставлений за мотивами одного з найвідоміших творів Марка Твена. Мюзикл Київського муніципального академічного театру опери та балету для дітей та юнацтва зазвучить українською мовою.

Програма Operafest Tulchyn на Вінниччині: про новинки і розклад вистав

Програма GRAND OPERAFEST TULCHYN

7 червня

19.00 – грандіозний концерт «Гала-Опера» та прем’єра всесвітньовідомої оперної ораторії Роберта Шумана «Рай і Пері».

Найкращі арії з легендарних опер «Богема», «Лакме», «Казки Гофмана», «Тоска», «Самсон і Даліла», «Адріана Лекуврер», «Сільська честь», «Мертве місто» та «Легка кавалерія» почуємо у виконанні лауреатів міжнародних конкурсів Людмили Осташ (сопрано), Лілії Нікітчук (альт), Сергія Кутепова (тенор) та Юрія Гадзецького (баритон).

О 22.00 глядачів чекає оперета у стилі «українського танго» «Гуцулка Ксеня», яку у 1938 році за мотивами однойменної пісні написав знаменитий український композитор Ярослав Барнич.

Захоплюючий сюжет і веселі діалоги будуть доповнені колоритною музикою з елементами коломийок у виконанні Академічного симфонічного оркестру Хмельницької обласної філармонії, а також масштабними танцювальними постановками балету і хору Академічного ансамблю пісні і танцю «Козаки Поділля».

З 00.15 до 2.00 - нічна програма. Вперше презентують унікальний жанр, який сьогодні переживає пік популярності – хорове шоу.

Також надзвичайно красивий балет «Історії у стилі танго» вночі під відкритим небом поруч із Палацом Потоцьким.

8 червня

О 18.00 відбудеться єдиний показ в Україні прем’єри опери «Страшний двір» всесвітньовідомої Польської Королівської опери. Це краща опера Станіслава Монюшко і кращий польський твір XIX століття.

О 21.00 найсильніші емоції глядачам подарує дивовижний балет «Собор Паризької Богоматері» Харківського національного театру Cxid Opera.

О 00.15 у рамках нічної програми на прохання глядачів буде показано всесвітньовідомий мюзикл Джима Стейнмана «Танець вампірів».

У 2017 році саме на фестивалі Operafest Tulchyn вперше в Україні була показана унікальна концертна версія, у якій чудову музику доповнюють світлове шоу, креативні танцювальні і вогняні постановки.

9 червня

О 18.00 – один з найяскравіших і найкрасивіших балетів Схіd Opera «Тисяча й одна ніч».

В основі лібрето - знамениті казки Шехерезади (зокрема, про пригоди Синдбада-мореплавця, про птаху Рухх, про Аладдіна і принцесу Будур, про Алі-Бабу і 40 розбійників).

О 21.00 феєричним закриттям Operafest Tulchyn-2019 стане показ грандіозного мюзиклу-шоу «Вогні Бродвею».

У одній постановці ви побачите кращі номери найвідоміших мюзиклів світу з різних країн різних часів: «Кабаре», «Цілуй мене, Кет», «Граф Монте-Крісто», «Кішки», «Нотр Дам де Парі», «Привид опери», «Чикаго», «Скрипаль на даху», «Авансцена» та багато інших.

Програма Operafest Tulchyn на Вінниччині: про новинки і розклад вистав - фото 2

Виставки у Палаці Потоцьких під час фестивалю

У «Золотій залі» глядачів чекає виставка картин «Потоцький» Вінницького обласного художнього музею;

у «Блакитній залі» - виставка робіт Григорія Зорика «Провінційні вельможі»;

у «Грецькій залі» - виставка робіт Подільського музею Тиманівк;

у «Літній гостинній» - експозиції «Міста і містечка Поділля кінця ХІХ початку ХХ століть» та «Театральні костюми»;

у залі Музею книги - виставка картин, пов’язаних із книгою;

у «Вітальні» - виставки «Майстерня слов’янського ювеліру», «Копіарт», «Арт-студії», «Абетка від А до Я – майстер-класи з живопису», «Мала академія гончарства», «Кольчугоплетіння».

Вінниця.info