29 берез. 2023 09:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

399

0

Прокльони на прощанні та вибачення. На Вінниччині дівчина-підліток своїм дописом обурила сотні людей

Прокльони на прощанні та вибачення. На Вінниччині дівчина-підліток своїм дописом обурила сотні людей

На Вінниччині місцева школярка з Гнівані у соцмережах опублікувала допис, який сколихнув всіх місцевих жителів


Прокльони на прощанні та вибачення. На Вінниччині дівчина-підліток своїм дописом обурила сотні людей

На Вінниччині місцева школярка з Гнівані у соцмережах опублікувала допис, який сколихнув всіх місцевих жителів. Подія трапилась 27 березня, після того, як у Гнівані попрощались з військовим, який загинув, захищаючи життя кожного з нас. Дівчина обурилась, що під час прощання з Героєм, коли стояла в живому коридорі, у неї тріснула підошва на взутті. На своїй сторінці в Інстаграм підліток опублікувала допис з прокльоном на адресу загиблих військових, але на другий день публічно вибачилась.

Її вчинок обурив всю громаду. За кілька годин сотні репостів та гнівних коментарів до її історії.

Прокльони на прощанні та вибачення. На Вінниччині дівчина-підліток своїм дописом обурила сотні людей

Прокльони на прощанні та вибачення. На Вінниччині дівчина-підліток своїм дописом обурила сотні людей  - фото 2


Місцеві вчителі звернулись до правоохоронців, адже потрібно було відреагувати на поведінку підлітка, разом з тим не допустити булінгу серед неповнолітніх

«Протягом дня з дівчинкою працювали представники ювеніальної поліції та соціальні служби. Служби працювали не тільки з дівчинкою, а й з учнями у школі, де навчається дівчина з приводу недопущення булінгу, бо різні коментарі та ставлення до даної події», - говорить Лілія Капула, начальник відділу освіти Гніванської міської ради.

Лілія Капула додає, що дівчина жалкує про сказане та публічно попросила вибачення. Свій вчинок пояснює тим, що коли публікувала допис, то була сердита на той момент і не подумала.

Дівчина - місцева жителька, навчається у школі, їй 15 років. Підліток живе з бабусею.

«Дівчинка проживає з бабусею. Нема кому її виховувати належним чином, тому можливо і такий приступ агресії і відбувся», - зазначила Лілія Капула.

В поліції Вінницької області Вінниця.info повідомили, що на батька неповнолітньої склали адмінпротокол та провели бесіди.

«Відносно батька дівчинки поліцейські склали протокол за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей. З дівчиною і її батьком проведено профілактичні бесіди», - зазначили в поліції.

«Вчора соціальними мережами поширився пост учениці 9 класу однієї із шкіл Гніванської громади з неприйнятною інформацією про похорон нашого загиблого Героя. Фото її історії за лічені хвилини облетіло усі мережі та викликало неабияку хвилю обурень громадськості. Дівчина отримала десятки коментарів з нецензурною лексикою, погрозами та побажаннями.

З ученицею школи було проведено роботу працівниками соціальної служби, поліції, освіти, міської ради та психологом. Дівчина зізнається, що дуже жалкує про свої слова, їй соромно за свої дії та думки. Вона щиро просить вибачення у родити загиблого та у всіх мешканців громади», - написали про подію на офіційній сторінці Гніванської міської ради.


Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info