2 лип. 2018 15:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

59

0

Прокуратура через суд витребує для держави санаторій «Авангард», що на Вінниччині

Прокуратура через суд витребує для держави санаторій «Авангард», що на Вінниччині

 На Вінниччині розпочнуть судовий процес за майно санаторію «Авангард» 


Прокуратура через суд витребує для держави санаторій «Авангард», що на Вінниччині

 Прокуратура відреагувала на факт безоплатного використання державного майнового комплексу санаторію «Авангард» у Немирові. Подали позов до суду про витребування майнового комплексу санаторію з незаконного володіння приватного акціонерного товариства.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Вінницької області.

«У 1999 році, посадові особи ЗАТ «Укрпрофоздоровниця», скориставшись необізнаністю службовців виконавчого комітету Немирівської міської ради, на підставі рішення виконавчого комітету про оформлення права власності, приватизували нерухомість санаторію. Загальна площа комплексу склала понад 21 тис м кв, у тому числі: адміністративний, лікувальний та 9 спальних корпусів, їдальня, реабілітаційний центр з басейном, будинок культури, теплиця, оранжерея, водонапірна вежа, льодник, овочесховище, конюшня та інше.

Згідно законодавства власник володіє, користується, розпоряджається своїм майном на власний розсуд. А тому, рішенням виконавчого комітету Немирівської міської ради створено передумови для подальшого перепродажу майна санаторію «Авангард», влаштування там приватних територій, закритих для звичайних громадян. Такі випадки з профспілковим майном вже мали місце в області», - зазначено в повідомленні.

В прокуратурі зазначають, що з метою недопущення незаконного відчуження державного майна, протиправне рішення виконавчого комітету Немирівської міської ради було оскаржено в суді. У 2012 році рішенням господарського суду позов задоволено, нормативний акт виконавчого комітету скасовано та визнано право власності на майновий комплекс клінічного санаторію «Авангард» за державою.

Рішення суду набрало законної сили. На його підставі, 25 лютого 2013 року, в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, право власності на майновий комплекс «Клінічний санаторій «Авангард» зареєстровано за державою в особі Фонду державного майна України.

Однак, після того, ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» понад 5 років, продовжувало безоплатно користуватись будівлями санаторію, не повертаючи його державі та ухиляючись від оформлення орендних відносин.

Вжиті Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Вінницькій області заходи досудового врегулювання спору результатів не дали. ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» відмовилось від проведення інвентаризації майна та врегулювання питання щодо його використання, натомість запропонувало відстрочити вирішення вказаного питання на невизначений час.

"З метою припинення безоплатного використання державного майна, прокуратурою Вінницької області до господарського суду подано позовну заяву про витребування майнового комплексу санаторію з чужого незаконного володіння приватного акціонерного товариства", - зазначено в повідомленні.

Як повідомляла редакція Вiнниця.info, голова міської Немирівської ОТГ Віктор Качур зазначав, що держава планує продати або здати в оренду санаторій «Авангард».

Вiнниця.info