5 берез. 2015 12:57

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Україна
0

60

0

Прокуратура Нідерландів впевнена що боїнг-777 збили росіяни

Прокуратура Нідерландів впевнена що боїнг-777 збили росіяни

 Прокуратура Нідерландів опублікувала висновки Міжнародної Групи криміналістів яка проводить розслідування трагедії боїнга-777


Прокуратура Нідерландів впевнена що боїнг-777 збили росіяни

 Прес-служба прокуратури Нідерландів опублікувала висновки Міжнародної Групи криміналістів (J. I. T), яка проводить розслідування трагедії.

Слідчі з J. I. T зібрали та обробили понад мільйон документів, відео та фото. Великий обсяг матеріалу змусив експертів значно збільшити склад аналітичної групи.

Експерти встановили, що літак був збитий з установки "Бук", яка була привезена з Росії в Україну незадовго до трагедії. Також фахівці впевнені, що управління ракетною установкою здійснювалося або російськими фахівцями, або бойовиками під керівництвом цих фахівців.

Тепер експертам належить не тільки виявити коло підозрюваних та зібрати докази проти них, але і надати суду факти та докази, достатні для винесення обвинувального вироку. Над цим зараз працює прокурорська група.

У прокуратурі Нідерландів також відзначили, що встановлені свідоцтва того, що секретні служби РФ намагалися зламати та проникнути в комп'ютерні системи голландської поліції і прокуратури.

Всі смартфони та ноутбуки, які слідчі використовували в Україні, та які мали контакт з місцевими інтернет-мережами, довелося знищити - вони були заражені шпигунською програмою Spyware.

fakty.ictv.ua