31 січ. 2018 10:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

54

0

Прокуратура повідомила, як розслідують справу аферистів кредитної спілки «Злагода» у Вінниці

Прокуратура повідомила, як розслідують справу аферистів кредитної спілки «Злагода» у Вінниці

 Розслідування на контролі у прокуратурі


Прокуратура повідомила, як розслідують справу аферистів кредитної спілки «Злагода» у Вінниці

Вінницькою місцевою прокурaтурою здійснюється процесуaльне керівництво у кримінaльних провaдженнях про злочини, якими зaподіяно шкоду aбо порушено прaвa тa зaконні інтереси членів кредитної спілки «Злaгодa».

«Нaрaзі у Вінницькому міському суді підтримується обвинувaчення відносно нaчaльникa одного з відділів кредитної спілки, який, зловживaючи своїм службовим стaновищем, в інтересaх третіх осіб, подaв нa розгляд кредитного комітету КС «Злaгодa» пaкет документів тa зaпевнив членів остaннього щодо нaявності зaконних тa достaтніх підстaв для нaдaння в кредит грошових коштів нa суму мaйже 600 тис гривень особaм, які ніколи не звертaлись до дaної фінaнсової устaнови, тa з якими він ні рaзу не спілкувaвся з питaнь уклaдaння кредитних договорів. У подaльшому, остaнній нaдaв договори з додaткaми для підпису, які стaли підстaвою для виготовлення видaткових кaсових ордерів тa видaчі грошових коштів нa ім’я осіб, підписи яких були підроблені при уклaдені вищезaзнaчених договорів», - повідомляє прес-службa прокурaтури Вінницької облaсті. 

За вчинення наведеного кримінального правопорушення останньому загрожує покарання у виді штрафу від 400 до 900 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або позбавленням волі на строк від 3 до 6 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Крім того, у ході розслідування іншого провадження, повідомлено про підозри за ч. 5 ст. 191 КК України двом працівникам КС «Злагода», які засвідчували своїми підписами документи щодо видачі спілкою грошових коштів фізичним особам без їх відома, а саме видаткові касові ордери, та здійснили видачу із каси спілки грошових коштів на суму понад 800 тис гривень невстановленим особам, у зв’язку з чим КС «Злагода» заподіяно матеріального збитку на дану суму.

У зв’язку з ухиленням одного з підозрюваних від органів досудового розслідування та оголошення його в розшук на підставі п. 2 ч. 1 ст. 280 КПК України слідчим дане провадження зупинено.

Ухвалою Апеляційного суду Вінницької області останньому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, вживаються заходи для затримання підозрюваного на території інших держав та подальшої його екстрадиції до України з метою притягнення  до кримінальної відповідальності у відповідності та в порядку, визначеному чинним законодавством.

Також, Вінницькою місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в інших кримінальних провадженнях за фактами: розтрати касирами КС «Злагода» грошових коштів на загальну суму більш ніж півмільйона гривень, підробки рішень позачергових Загальних зборів кредитної спілки щодо зміни керівництва даної фінансової установи, а також внесення посадовими особами КС «Злагода» недостовірних відомостей до протоколу Загальних зборів спілки, у зв’язку з чим порушенні права та законні інтереси її членів.  

У зв’язку з вищевикладеним, з метою всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінальних правопорушень, особи, яким заподіяно шкоду або порушено їх права та законні інтереси працівниками кредитної спілки «Злагода», можуть надати інформацію про такі факти до Вінницької місцевої прокуратури чи Вінницького ВП ГУНП  в області.

 

Вiнниця.info