18 квіт. 2016 15:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

50

0

Прокуратура «взялася» за вінничанина, який за ніч вбив двох жінок

Прокуратура «взялася» за вінничанина, який за ніч вбив двох жінок

 На Вінниччині чоловік за ніч вбив двох жінок


Прокуратура «взялася» за вінничанина, який за ніч вбив двох жінок

 Прокуратурою Вінницької області оголошено про підозру в умисному вбивстві двох жінок та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою зловмиснику, який щойно умовно-достроково звільнився.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

Прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у резонансному кримінальному провадженні за фактом та умисного вбивства двох жінок, оголені тіла яких 16.04.2016 виявлено у м. Ладижин.

Досудове розслідування проводиться слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у Вінницькій області.

«По гарячим слідам» кримінальні правопорушення розкрито, зловмисника затримано. Ним виявився 25 річний громадянин, якого у березні 2016 року умовно-достроково звільнено з Піщанської виправної колонії № 59  після застосування до нього Закону України «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув’язнення у строк покарання». Покарання він відбував за вчинення зґвалтування та умисного вбивства при обтяжуючих обставинах (ч. 1 ст. 152, п. 4, 9 ч. 2 ст. 115 КК України).

Наразі злочинцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п. 13 ч. 2 ст. 115 КК України та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Слідством перевіряється версія щодо можливого згвалтування жертв.

Прокуратурою області також встановлено, що на даний час з місць відбування покарання у Вінницькій області на підставі вищевказаного, так званого, «Закону Савченко» звільнено 261 особу, з яких 48 відбували покарання за вчинення умисних вбивств, 18 за тяжкі тілесні ушкодження, 69 за розбійні напади. Зазначимо, що 12 з них уже знову утримуються під вартою за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, у тому числі умисних вбивств. 

Додатково: п. 13 ч. 2 ст. 115 КК України – вчинення умисного вбивства особою, яка раніше вчинила умисне вбивство,– карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі

Нагадаємо, на Вінниччині 16 квітня вночі чоловік вбив двох жінок.

Прокуратура «взялася» за вінничанина, який за ніч вбив двох жінок

Прокуратура «взялася» за вінничанина, який за ніч вбив двох жінок - фото 2

Прокуратура «взялася» за вінничанина, який за ніч вбив двох жінок - фото 3

ВИННИЦА.info

, фото - прес-служба відділу комунікації ГУ Нацполіції у Вінницькій області.