5 квіт. 2022 21:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Україна
0

143

0

Прокурори готують документи для ексгумації тіл із братських могил у Бучі

Прокурори готують документи для ексгумації тіл із братських могил у Бучі

Лише у 14-метровій братській могилі біля церкви Святого Андрія Первозваного поховані 150-300 людей


Прокурори готують документи для ексгумації тіл із братських могил у Бучі

У Бучі, що на Київщині, готують до ексгумації тіл із братських могил, аби ідентифікувати полеглих та встановити обставини загибелі людей.

Про це повідомила омбудсменка Людмила Денісова.

«Наразі тіла загиблих збирають працівники правоохоронних органів для проведення необхідних експертиз. На розкриття братських могил прокурорами готується постанова про ексгумацію. Аби кожен, хто втратив рідних, міг їх знайти та належним чином поховати, а також для визначення обставин загибелі усіх жертв з метою притягнення винних окупантів до відповідальності», – йдеться у повідомленні.

За словами Денісової, лише у 14-метровій братській могилі біля церкви Святого Андрія Первозваного поховані 150-300 людей.

«Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти військових злочинів РФ в Україні, а краще відвідати Бучу, Ірпінь та інші звільнені міста України самостійно», – каже Людмила Денісова.

Нагадаємо, 4 квітня президент України Володимир Зеленський відвідав звільнений від російських окупантів населений пункт Буча, що під Києвом.

Саме в цьому населеному пункті російські здійснювали геноцид українців. Мирних жителів катували, знущалися та вбивали. Також займалися мародерством.

Фоторепортаж з Бучі дивіться ТУТ.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info