13 трав. 2020 10:53

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Культура
0

130

0

Промені світла в нічне небо: Вінниця долучилась до всеукраїнської акції #стопкультурнийкарантин. Фото

Промені світла в нічне небо: Вінниця долучилась до всеукраїнської акції #стопкультурнийкарантин. Фото

Спрямовані в небо промені світла 12 травня о 22.00 засяяли на знакових локаціях більше, ніж 20 українських міст,


Промені світла в нічне небо: Вінниця долучилась до всеукраїнської акції #стопкультурнийкарантин. Фото

Спрямовані в небо промені світла 12 травня о 22.00 засяяли на знакових локаціях більше, ніж 20 українських міст, зокрема у Вінниці та Тульчині. Під гаслом: «Якщо нас не чують, то нас побачать!» - всеукраїнська акція #стопкультурнийкарантин об’єднала артистів і організаторів заходів, акторів і музикантів, балетмейстерів і власників кінотеатрів та івент-агенцій, технічний персонал світла, звуку та сцени, декораторів, діджеїв, фотографів, піарників, маркетологів та квиткових операторів – усіх, хто працює у сфері культури.

«Акція #стопкультурнийкарантин покликана привернути увагу уряду до факту існування культурної індустрії в Україні і почати діалог з її представниками щодо можливого сценарію виходу з карантину, - одразу окреслили головну мету організатори. - Коли уряди інших країн рятують свої економіки шляхом підтримки населення та бізнесу, планують поетапні виходи з карантину та прогнозують ймовірні сценарії для індустрій, український уряд ще тільки розробляє програми подолання кризи. Сфера креативних індустрій та видовищних заходів знаходиться у забутті. Нас ніби не існує. Ресторанам дозволили літні майданчики та їжу на виніс, перукарням - попередній запис та чіткі вимоги соціальної дистанції, навіть для торгівельно-розважальних центрів - обмеження щодо кількості відвідувачів. План майже готовий для всіх галузей, окрім індустрії культури та видовищ. Схоже, нас немає в сценарії уряду. В уряду не існує сценарію для нас, для понад 250 000 осіб - у нашій галузі сотні спеціалізацій та професій, без яких годі уявити сучасне культурне життя країни сьогодні. Побачте нас! Почуйте нас! Дайте нам можливість працювати, поговоріть з нами, як нам спільно розробити план виходу з карантину та відродити багатогранну культурну сферу України», - повідомляють організатори акції у Вінниці.

Промені світла в нічне небо: Вінниця долучилась до всеукраїнської акції #стопкультурнийкарантин. Фото

У Вінниці акція #стопкультурнийкарантин за ініціативи організаторів ключових фестивалів Вінниччини та підприємців культури відбулась на майдані Незалежності – перед Вінницькою міською радою.

«Ми зорганізувалися усього за півгодини. Ввечері у понеділок у соцмережах побачили інформацію про акцію, яку започаткувала команда Kyiv Music Days, і одразу зрозуміли, що неодмінно маємо її провести у Вінниці, яка завжди позиціонувалась, як місто, що дбає про культуру, - розповідає директор найстарішого джазового фестивалю незалежної України VINNYTSIA JAZZFEST та головний режисер міжнародного оперного open air фестивалю OPERAFEST TULCHYN Павло Третьяков. – Окрім команд і партнерів наших фестивалів, одразу підтримали ідею гурт «ТІК», концертна агенція Олега Збаращука – компанія «ВІННИЦЯКОНЦЕРТ» та головний квитковий оператор міста - «Афіша Вінниці». Світлове обладнання – 8 гармат – надали власник магазину музичних інструментів «Метроном» Юрій Грицюк і Міський палац мистецтв «Зоря», що є організатором міжнародного фестивалю «ВІННИЦіЯнський кінофестиваль» та багатьох інших відомих культурних проектів у місті. А як тільки ми опублікували інформацію про проведення акції у Вінниці, сотнями репостів, лайків, коментарів та приватних повідомлень нас підтримали й інші культурні діячі Вінниці і всі вінничани, які розуміють, наскільки важливою є культура, яка вкотре довела, що об’єднує людей краще за будь-що».

Всеукраїнська акція #стопкультурнийкарантин викликала потужний резонанс в Україні та за її межами. Попри пізній час, лише за перші дві години трансляцію акції у Facebook подивились понад 100 тисяч людей.

Промені світла в нічне небо: Вінниця долучилась до всеукраїнської акції #стопкультурнийкарантин. Фото  - фото 2

Промені світла в нічне небо: Вінниця долучилась до всеукраїнської акції #стопкультурнийкарантин. Фото  - фото 3

Промені світла в нічне небо: Вінниця долучилась до всеукраїнської акції #стопкультурнийкарантин. Фото  - фото 4

Промені світла в нічне небо: Вінниця долучилась до всеукраїнської акції #стопкультурнийкарантин. Фото  - фото 5

Вінниця.info, фото Дмитра Данкевича