4 берез. 2020 12:03

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

121

0

Простір для відпочинку і туризму: у Вінниці розповіли, якою буде «Територія SUN – 2020». Фото

Простір для відпочинку і туризму: у Вінниці розповіли, якою буде «Територія SUN – 2020». Фото

У Вінниці почали розробляти концепцію проекту «Територія SUN»


Простір для відпочинку і туризму: у Вінниці розповіли, якою буде «Територія SUN – 2020». Фото

У Вінниці почали розробляти концепцію проекту «Територія SUN», який перетворює територію на межі Старого міста і Сабарова на простір для активного відпочинку, туризму, проведення культурно-мистецьких, освітніх, екологічних та урбаністичних заходів.

Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради.

28-30 червня минулого року на території вже проходили мистецькі вихідні «Ticket to the SUN». Тоді, під час вікенду тривали концерти під відкритим небом, майстер-класи, лекції, фестиваль українського кіно, туристичні прогулянки, художній пленер тощо. Керівник тур-клубу «Бідняжка» Андрій Рибачок розповів, як виникла ідея проведення «Вікенду мандрівників», який 6-7 липня зібрав на Території SUN досвідчених мандрівників, а також фанатів активного відпочинку й еко-туризму. Відвідувачі мали змогу проживати у безкоштовному SUN-кемпінгу та долучитися до різноманітних активностей, майстер-класів, піших та вело-прогулянок. Голова ГО «U7 Urban Studio» Сергій Яківчук розповів про реалізацію унікального для України формату Urban weekend, під час якого 6-9 вересня талановиті урбаністи з Києва, Дніпра, Львова, Вінниці, Луцька ділилися частинками свого професійного життя та своїм досвідом реалізації різних проектів.

«Коли ми з командою виступили з ініціативою провести літній мистецький захід на Території SUN, ми навіть не очікували, що цей проект буде настільки масштабним, залучить настільки широку аудиторію, виявиться таким цікавим на всеукраїнському та навіть на міжнародному рівні. Ця територія вже є прекрасним прикладом симбіозу різних напрямків, не лише мистецького, а й урбаністичного, екологічного, активного відпочинку тощо. І ми прагнемо, аби ця філософія залишалася й надалі», - зауважила голова ГО «МО “Плай» Олександра Венславовська.

Простір для відпочинку і туризму: у Вінниці розповіли, якою буде «Територія SUN – 2020». Фото

Директор департаменту маркетингу міста та туризму Олександр Вешелені розповів, що 28 лютого рішенням сесії Вінницької міської ради розробку, затвердження і реалізацію проекту «Територія SUN» включено до Програми розвитку туризму міста Вінниці на 2016-2020 роки. Після чого між департаментом маркетингу міста та туризму та з ГО «МО «Плай» підписаний меморандум про співпрацю для подальшої концептуалізації та реалізації проекту «Територія SUN». У зазначеному меморандумі мистецьке об’єднання «Плай» залучається як керуючий партнер, оскільки минулого року саме представники цієї організації виступили одними з головних ініціаторів та драйверів оживлення території колишнього санаторію ім. Коцюбинського та проведення там заходів.

Простір для відпочинку і туризму: у Вінниці розповіли, якою буде «Територія SUN – 2020». Фото - фото 2

«Наразі є певна візія, є певне бачення, яке сформоване через ті активності, активне ставлення до цієї території і є запит, щоб з цим попрацювати разом з фахівцями та громадськістю. Ми зараз ведемо підготовку цьогорічних заходів і паралельно комунікуємо з різноманітними експертами, які працювали зі схожими проектами для того, щоб мати структурований аналіз, системний, якісний документ. В концепції буде сформовано яким буде наповнення цієї території, функціонал, якою буде операційна модель, модель управління і в тому числі фінансова модель», - наголосив директор департаменту маркетингу міста та туризму Олександр Вешелені.

Партнери повідомили, що протягом 2020 року має бути розроблена концепція розвитку території. До процесу розробки концепції та реалізації проекту будуть залучатися експерти та громадськість. Розроблена в майбутньому концепція Території SUN враховуватиме вподобання різних спільнот і в повній мірі використовуватиме потенціал території. У результаті вінничани отримають цінний ресурс для проведення заходів у напрямках мистецтва, екології, активного відпочинку та розвитку громадської активності.

Також під час інформаційного заходу присутні домовилися про проведення вже традиційних і нових заходів на цій території у 2020 році для того, щоб дослідити потенціал території, виявити цільові аудиторії та знайти партнерів і стейкхолдерів проекту.

Простір для відпочинку і туризму: у Вінниці розповіли, якою буде «Територія SUN – 2020». Фото - фото 3

Простір для відпочинку і туризму: у Вінниці розповіли, якою буде «Територія SUN – 2020». Фото - фото 4

Вiнниця.info, фото з сайту міської ради