14 лип. 2021 10:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

117

0

Просто «відпочивали»: у Ладижині площу облаштовували 20 нелегальних ремонтників. Фото

Просто «відпочивали»: у Ладижині площу облаштовували 20 нелегальних ремонтників. Фото

Замовником даних робіт є Ладижинська міська рада, роботи проводить одна з підрядних організацій


Просто «відпочивали»: у Ладижині площу облаштовували 20 нелегальних ремонтників. Фото

13 липня у центрі Ладижина Вінницької області виявили два десятка нелегальних ремонтників, які облаштовували площу. Як стало відомо, роботи замовила тутешня міська рада. А проводила їх одна з підрядних організацій.

Про це повідомляє Управління Держпраці у Вінницькій області.

«В ході проведення заходу державного контролю було виявлено близько 20-ти осіб, які займались виконанням ремонтних робіт. Під час спроби ідентифікації осіб, більшість відмовлялись представлятись і стверджували, що не причетні до ремонтних робіт, а просто відпочивають на площі. Відповідно було прийнято рішення звернутись до правоохоронних органів з метою їх ідентифікації.

Просто «відпочивали»: у Ладижині площу облаштовували 20 нелегальних ремонтників. Фото

Після першого дзвінка до правоохоронних органів і на момент їх прибуття, особи покинули свої робочі місця, залишивши робочі інструменти на місці роботи і становити їх особи не вдалось. Після їх повернення на робочі місця було здійснено повторний виклик представників правоохоронних органів і осіб вдалось ідентифікувати.

Просто «відпочивали»: у Ладижині площу облаштовували 20 нелегальних ремонтників. Фото  - фото 2

Для з’ясування чи залучаються субпідрядні організації до даних ремонтних робіт чи ні, інспектори Держпраці відвідали міську раду. Поспілкувавшись з міським головою, він охоче підтримав позицію , що всі працівники повинні бути офіційно працевлаштовані і, відповідно, підлягати державному соціальному страхуванню. У спілкуванні із заступником голови було з’ясовано, що наразі він не може надати інформацію чи залучені субпідрядні організації до виконання даних ремонтних робіт і йому потрібен певний час для з’ясування цих обставин», - йдеться у повідомлені.

Просто «відпочивали»: у Ладижині площу облаштовували 20 нелегальних ремонтників. Фото  - фото 3

Наразі інспекторами праці вжиті всі необхідні заходи по здійсненню державного контролю, надалі, після отримання відповіді від міської ради м. Ладижин, Управління Держпраці у Вінницькій області буде приймати відповідне рішення, докладаючи усіх зусиль, для того, щоб усі люди, що задіяні у даних ремотних роботах були офіційно працевлаштовані.

Просто «відпочивали»: у Ладижині площу облаштовували 20 нелегальних ремонтників. Фото  - фото 4

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото Управління Держпраці у Вінницькій області.