28 серп. 2019 17:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Новини компаній
0

5047

0

Протеїни для дитини: шкода або користь?

Протеїни для дитини: шкода або користь?

Протеїнові коктейлі, що продаються в магазинах спортивного харчування зазвичай розводять молоком, чистою водою або соком


Картинки по запросу дети играют в футбол

Спортивне харчування активно рекламується у фітнес-клубах, спортивних секціях та соціальних мережах. Ви навіть можете не здогадуватися про те, що ваш син або донька крадькома вживають протеїнові коктейлі, які їм порадили «досвідчені» друзі. Наскільки це страшно?

Без паніки! Протеїн – це не хімія

Всі спортивні протеїни – це очищений білок рослинного або тваринного походження. Ознайомитися із асортиментом радимо за посиланням https://www.atletmarket.com.ua/products/proteiny.html. Найбільш розповсюджені протеїни із сої, казеїну, сироватки, гороху, яєць. В залежності від складу коктейлю від має бути додатково насичений вітамінно-мінеральними комплексами або представляє собою чистий білок без домішок.

Картинки по запросу ребенок протеин

http://www.powerbody.com.ua/wp-content/uploads/2017/05/protein-polza-i-vred-proteina-dlya-organizma-3-900x444.jpg

Білок потрібний нашому організму

Білок – це будівельний матеріал для м’язів. Не лише м’язів бодібілдерів – всіх нас. Серцевий м’яз особливо потребує регулярної білкової підтримки, інакше є ризик виникнення серцевої недостатності. Під час активних рухів, фізичних навантажень, інтенсивних тренувань або зниження ваги виникає дефіцит білку. Організм, щоб запобігти невиправним процесам, розпочинає спалювання замість жирової клітини м’язову. Це дуже небезпечно.

Скільки потрібно білку?

Педіатри сперечаються з цього приводу, але є основні показники, які визначають оптимальні (не мінімальні або максимальні, а саме оптимальні) дози білку, що потрібний дитині:

  • від 1 до 3 років – 4 г білку на 1 кг маси тіла;
  • від 3 до 7 років – 3,5-4 г білку на 1 кг маси тіла;
  • від 8 до 11 років – 3 г на 1 кг маси тіла;
  • від 12 років – 2,5-2 г на 1 кг маси тіла.

Для того, щоб зрозуміти, чи має ваша дитина дефіцит білку, ознайомтесь із стандартними таблицями місткості білку у харчових продуктах. Для порівняння:

  • одне куряче яйце має 7 г білку;
  • 90 г курячого м’яса має 18г;
  • 1 стакан молока має 8 г;
  • 200 г сиру – 14 г.

Похожее изображение

Не боротися із процесом, а взяти його під контроль

Якщо ваша дитина налаштована на вживання протеїну, потрібно провести діагностику та виявити, чи дійсно є дефіцит білку. Перевищення протеїну в організмі викликає зневоднення по втрату кальцію. Із застереженням потрібно вживати протеїни дітям із захворюваннями нирок або серцево-судинної системи в анамнезі.

Протеїнові коктейлі, що продаються в магазинах спортивного харчування зазвичай розводять молоком, чистою водою або соком. Рекомендація дієтолога – розбити добову дозу білка на дві порції, враховувати режим харчування, пікові значення активних фізичних навантажень або тренування.