29 трав. 2020 13:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

349

0

Проводи у Вінниці: кладовища не закривають, але безкоштовних перевезень не буде

Проводи у Вінниці: кладовища не закривають, але безкоштовних перевезень не буде

Під час поминальних днів 6-8 червня у Вінниці всі кладовища будуть відкритими


Проводи у Вінниці: кладовища не закривають, але безкоштовних перевезень не буде

Під час поминальних днів 6-8 червня у Вінниці всі кладовища будуть відкритими, за правопорядком слідкуватимуть поліцейські, але традиційних безкоштовних перевезень муніципальними автобусами не буде.

29 травня під час брифінгу міський голова Сергій Моргунов повідомив, що сьогодні комісія з питань техногенно-екологічної безпеки ухвалить відповідне рішення. В якому одним із пунктів буде прописана норма щодо рекомендацій настоятелям храмів, християнських конфесій та населенню Вінницької ОТГ утриматися від відвідування кладовищ під час святкових і поминальних днів 6-8 червня. Також буде рекомендовано вінницькому відділу поліції спільно з патрульними забезпечити громадський порядок та виконання обмежувальних заходів на території Вінницької ОТГ під час святкових і поминальних днів.

«Ми повинні пам’ятати, як у нас пройшли пасхальні дні і травневі свята. І зразу через тиждень, через 10 днів у нас відбувалися спалахи захворювання на коронавірус. Тому я знову звертаюся до вінничан: не потрібно збиратися саме 6, 7 чи 8 числа і всім приходити на кладовище.

Кладовища ми не закриваємо, але нам не потрібно там накривати столи (в багатьох сім’ях є такі традиції). Не вживати алкогольні напої. Не збиратися великими групами. Не наражати себе і своїх рідних на небезпеку.

Однозначно, ми не будемо впроваджувати безкоштовні перевезення, як ми це робили раніше, щоб не наражати громадян на небезпеку», - сказав міський голова.

Раніше ми писали, що нВінниччині перенесли поминальні дні з 25-26 квітня на 6 червня.

Вінниця.info