21 трав. 2020 15:41

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

65

0

При посадах та із зарплатою: вінницькі школярі виготовляють гумовий посуд і бокси з пресованої пшениці. Відео

При посадах та із зарплатою: вінницькі школярі виготовляють гумовий посуд і бокси з пресованої пшениці. Відео

Зініціювали проект «Чиста планета у власній тарілці»


При посадах та із зарплатою: вінницькі школярі виготовляють гумовий посуд і бокси з пресованої пшениці. Відео

У Вінниці школярі виготовляють гумовий та бамбуковий посуд, а також бокси з пресованої пшениці та екологічні плетені торбинки. Роблять це за грантові кошти. Зініціювали проект «Чиста планета у власній тарілці» – четверо учасників бізнес-школи. У дітей є свої посади – гендиректор, директор з продажу та креативний директор, а також отримують зарплату.

Про це йдеться в сюжеті UA:Вінниця.

Це Олександр Романенко. У свої 13 він «при посаді» і отримує зарплату. Сашко – генеральний директор екологічного проекту «Чиста планета у власній тарілці».

«Назва виникла з того, що «eco» – екологія, а «dishes» – посуд. Багаторазовий посуд для багаторазового використання у повсякденному житті. Це хороша альтернатива одноразовому посуду. Так ми бережемо планету», – розповідає Сашко.

При посадах та із зарплатою: вінницькі школярі виготовляють гумовий посуд і бокси з пресованої пшениці. Відео

Разом з Олександром над проектом працює ще троє хлопців. Їм по 11, усі мають керівні посади і відповідають за конкретний напрям. Еко-посуд школярі закуповують, їхнє завдання – реалізувати бокси і показати прибуток.

Старт-ап має соціальну складову і орієнтований на захист довкілля.

«Матеріал – це пресована пшениця, яка розкладається в три рази швидше, ніж пластик. Ну і цей посуд неможливо розбити. Ми маємо бамбуковий стакан, сам бокс із пресованої пшениці та сіточку, яку нам плете вінницька бабуся», – каже Богдан Магдич, директор з продажу.

Проект написали в лютому, утім повноцінно запрацював він місяць тому. Еко-бокси продають у соціальних мережах.

«Мене зробили креативним директором проекту. В мене два акаунта в Інстаграмі, планую ще зареєструватися у Фейсбуці. Буду там також рекламувати свій проект», – каже Микита Малошик, креативний директор.

При посадах та із зарплатою: вінницькі школярі виготовляють гумовий посуд і бокси з пресованої пшениці. Відео - фото 2

Ідею еко-стартапу зародилася в бізнес-школі, яку відвідують хлопці. Проект представили на форумі стартапів та отримали грант.

«Один з етапів навчання – форум стартапів, куди ми йдемо, щоб презентувати ідеї нашого проекту перед інвесторами. Нас інвестували кошти, якими зараз ми доводимо наш проект до реалізації. Ми закупили продукцію, ми її упакували, ми розробляємо QR-код, де залучаємо інших спеціалістів. Цей проект приносить прибуток нашим дітям», – розповідає Вероніка Сутункіна, директорка бізнес-школи.

У бізнес-школі навчаються і дівчата. 11-річна Анна Романенко розробила стартап «Nice Case». Розповідає, що ідея виникла, коли готувала подарунок мамі. Збирає бокси з солодощами, які готує сама, а такою б’юті-бокси. Дівчинка додає, що продала 5 боксів. Стільки ж реалізували учасники проекту «У чистій тарілці».

При посадах та із зарплатою: вінницькі школярі виготовляють гумовий посуд і бокси з пресованої пшениці. Відео - фото 3

Гроші від продажу учасники забирають собі, це – їхня зарплатня.


Вінниця.info

title