26 берез. 2020 09:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

184

0

Причастя без запивки та імена для поминання в SMS – вінницький собор змінив формат богослужінь

Причастя без запивки та імена для поминання в SMS – вінницький собор змінив формат богослужінь

Храм продовжує працювати, але з деякими обмеженнями.


Причастя без запивки та імена для поминання в SMS – вінницький собор змінив формат богослужінь

На період карантину у Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Вінниці змінили формат проведення богослужінь та деяких таїнств. Храм продовжує працювати, але з деякими обмеженнями.

Про це повідомляє прес-служба Вінницько-Барської єпархії автокефальної церкви України.

- Собор відкритий щодня з 7.30 до 18.30 для особистого відвідування і молитви, для звершення приватних треб (панахида, молебень та ін.), спілкування зі священнослужителями та подання записок для поминання на Літургії за умови додержання встановлених загальних правил. У храмі може одночасно перебувати обмежена кількість осіб, що дотримуються відстані між собою не менше як 1,5 метри.

- Божественна літургія буде звершуватись у соборі самими лише священнослужителями та церковнослужителями і співаками, без особистої присутності мирян.

- Під час проведення таких богослужінь миряни мають долучатися до спільної молитви, використовуючи можливості віддаленого зв’язку (медіатрансляції). Відеотрансляції Божественної літургії зі Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Вінниці відбуваються за таким графіком: щосуботи – літургія о 8.00, вечірнє богослужіння о 17.00, та щонеділі – літургія о 9.00 та вечірнє богослужіння о 17.00, в ефірі телеканалу ВІТА, а також у мережі Інтернет – на офіційній сторінці Вінницько-Барської єпархії ПЦУ (www.orthodox.vinnica.ua ), на сторінці єпархії у Facebook (https://www.facebook.com/pcu.vinnica ) та на каналі єпархії в Youtube (https://www.youtube.com/user/upcvinnica ).

- Парафіянам, які бажають причаститися, Святі Христові Тайни будуть надаватися індивідуально в наступні дні: субота – з 11.00 до 13.00 (по закінченню Ллітургії), неділя – з 9.00 до 13.00 (під час і після закінчення літургії).

- Як тимчасовий надзвичайний захід причастя віруючих у соборі буде звершуватися у той самий спосіб, як воно здійснюється священнослужителями під час літургії ранішосвячених Дарів (подаватиметься кожному віруючому індивідуально в руки над платом).

- Запивка після причастя не подаватиметься, натомість буде запропонована частина просфори або антидору.

- Таїнства сповіді та причастя за бажанням та потребою парафіян під час карантину можуть бути подані їм індивідуально вдома запасними Дарами. Просимо таких парафіян або їхніх родичів повідомити про бажання причаститися вдома за телефоном: +38(098)318-99-64.

- Записки для поминання на суботніх та недільних літургіях будуть прийматися у соборі щоденно. Для тих, хто не зможе подати записку особисто і не буде присутній на літургії, пропонується (на час карантину) повідомляти імена ваших рідних і близьких у SMS або у повідомленні на Viber чи WhatsApp за номером +38(098)318-99-64.

Причастя без запивки та імена для поминання в SMS – вінницький собор змінив формат богослужінь

Нагадаємо, що в Україні запровадили надзвичайну ситуацію і продовжили карантин до 24 квітня.

25 березня у Вінницькій області підтвердили перший випадок коронавірусу.

Вінниця.info