27 жовт. 2020 14:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

131

0

ПриватБанк і «Нафтогаз» запустили онлайн сервіс для вибору постачальника газу

ПриватБанк і «Нафтогаз» запустили онлайн сервіс для вибору постачальника газу

Змінити постачальника газу тепер можна за кілька кліків


ПриватБанк і «Нафтогаз» запустили онлайн сервіс для вибору постачальника газу

З 22 жовтня ПриватБанк запустив онлайн-сервіс передплати та управління послугами постачальників газу. Це партнерський проект з «Нафтогазом України». Новий сервіс доступний для понад 12 млн користувачів онлайн банкінгу Приват24. Всього за декілька кліків можна підключитися до газопостачання від ГК «Нафтогаз України».

За словами голови правління ПриватБанку, українці є одними з найактивніших у світі користувачів інтернет банкінгу. А з новим онлайн-сервісом тепер буде зручніше обрати власного постачальника газу.

«Лише за три останні роки кількість клієнтів Приват24 зросла з 5 до 12 мільйонів, які віддали переваги онлайн банкінгу. Тепер ми йдемо далі – розширюємо платформу оплати комунальних послуг та надаємо українцям можливість обирати власного постачальника газу. Ніяких паперів, офісів газопостачальника або відділень банку – укласти договір на постачання газу можна за декілька кліків та підписати його електронним підписом. Надалі контролювати поставки онлайн та оплачувати послуги через Приват24. Це принципово нова платформа, яка відкрита для співпраці з постачальниками будь яких послуг в країні», – сказав Петр Крумханзл.

Сьогодні в Україні 12,5 млн домогосподарств використовує природний газ в побуті. «Нафтогаз» розвиває партнерські проєкти для того, аби зробити клієнтський сервіс дуже зручним. Тепер клієнти мають змогу не тільки сплатити за споживання газу через зручний сервіс Приват24, але й швидко змінити постачальника газу. Ціни на газ у ГК «Нафтогаз України» у жовтні в середньому на 40% нижчі, ніж у інших постачальників газу.

«Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» активно працює над розширенням партнерської мережі. Партнерство з великим державним банком надає більше можливостей для побутових споживачів газу приєднатися до Нафтогазу. Ми очікуємо, що співпраця з ПриватБанком зробить газовий сервіс ще зручнішим для клієнтів», — каже Максим Рабінович.

Для клієнтів ПриватБанку процес зміни постачальника простий. Потрібно зайти на веб сайт Приват24, обрати розділ «Послуги» – «Мої постачальники» – «Газопостачання» – «Нафтогаз». Далі обрати адресу помешкання, яке бажаєте перевести на обслуговування до нового постачальника газу. Під карткою з адресою розташована вкладка «Газопостачання» з чинним тарифом на блакитне паливо від Нафтогазу. Натиснувши на вкладку «Нафтогаз», потрібно у формі приєднання зазначити/вказати персональні дані та EIC-код (індивідуальний газовий код помешкання, вказаний у квитанції за розподіл газу).

Також потрібно підписати заявку SmartID. Якщо у клієнта ще немає SmartID його можна сформувати одразу за лічені хвилини. Це кваліфікований електронний підпис, який є аналогом вашого власного підпису, його використання затверджено Законом України «Про електронні довірчі послуги». Ви можете підписувати документи, підтверджувати особистість і отримувати послуги онлайн за допомогою смартфону.

Після відправки заявки з клієнтом впродовж трьох днів зв’яжуться спеціалісти ГК «Нафтогаз України» для завершення процедури підключення.

Нагадаємо, 1 серпня цього року запустився ринок газу. Споживачі газу можуть вибрати, в кого купувати газ та підключитися до газопостачальної компанії онлайн. Доля ГК «Нафтогаз України» на роздрібному газовому ринку складає приблизно 2%. Плани ГК «Нафтогаз України» в найближче кілька років – збільшити її до 15%.

Держава ввела принципово новий підхід до продажу газу для домогосподарств, а самі українці – можуть вільно міняти газового постачальника. Єдиної ціни на газ більше немає. За кінцеві ціни на газ для людей відповідають газзбутові компанії. Постачальники можуть пропонувати людям тарифні плани, акції, пакетні пропозиції.


title