16 лип. 2016 11:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

113

0

Психолог закликає вінничан витягувати дітей із соціальних мереж під час канікул

Психолог закликає вінничан витягувати дітей із соціальних мереж під час канікул

 Щоб діти під час канікул не проводили забагато часу біля моніторів психолог рекомендує гратися в реальному житті


Психолог закликає  вінничан витягувати дітей із соціальних мереж під час канікул

 Якщо ваша дитина цілими днями грає у «війну» біля монітору комп’ютера, зводіть її в тир або на заняття з тренером по стрільбі – така рекомендація вінницького психолога Каріне Карапетян.

«Просто сказати дитині, щоб вона припинила сидіти біля компютера не допоможе. Якщо ви бажаєте, щоб спогади її дитинства у майбутньому були пов’язані з неймовірними пригодами, проаналізуйте її вподобання у інтернеті та підберіть ігри у реальному житті, які схожі на віртуальні. Наприклад, якщо дитина проводить багато часу за розмовами в соцмережах, знайдіть гурток чи організуйте вдома чаювання, де вона зможе поспілкуватися з однолітками, чи навіть з власними батьками, якщо ж грає у супергероїв у віртуальні ігри – поведіть її на заняття зі скелелазіння, на футбол, або танці – адже справа ясна – дитині бракує відчуття, що вона герой», - рекомендує психолог.

Психолог щоліта проводить виїзди з дітьми, де пропонує альтернативу електронним іграшкам. Каже, якщо відпочинок дітей якісно спланований, вони не будуть тягнутися за планшетом.

«Я коли буваю з дітьми в таборах, не забороняю їм користуватися смартфонами чи планшетами. Однак ми домовляємося, що на ці пристрої ми виділяємо визначену годину раз на день. В інший час – забави. Коли дитина робить те, що їй приносить задоволення, часто навіть у визначений для дозволеного інтернету час його ігнорує, бо їй набагато цікавіше в реальному житті», - каже Каріне Карапетян.

Батькам, які досі ховали від дітей вимикачі від комп’ютера, штучно блокували інтернет та перешкоджали віртуальним іграм, радить припинити тиснути на свої чада та переглянути свої стосунки з дитиною.

«Зараз є багато батьків, які спілкуються зі своїми дітьми лише кілька хвилин на день – вранці, коли квапляться на роботу, і ввечері, коли час лягати спати, і всі стомлені. Дітям має бути з вами цікаво. І тоді буде більше вірогідності, що під час літніх канікул вони будуть робити те, що ви від них очікуєте – займатися творчістю, писати листи батькам та виготовляти хенд-мейд іграшки вам у подарунок. Більшість хвороб зцілюються любовю. Лише коли все з вашого боку зроблено, можете звертатися до терапевта та лікувати дитину від інтернет-залежності», - відзначає психолог.

Каріне зазначає, що спілкування у соціальних мережах є лише сурогатом комунікаці та ніколи не замінить особистої розмовм та щирих обіймів батьків. 

Вінниця.інфо